• Karlstad utvecklar ny stadsdel

  PUBLICERAD 2012-06-11 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2012-06-11 15:28

  Textstorlek

  Dela med andra

  600 bostäder kan bli verklighet i området Inre Hamn i Karlstad. Närmast planerar Klövern och Fastighets AB LE Lundberg att bygga kontor.

  Den 9 juni invigdes det nya bryggsystemet i området Inre Hamn i centrala Karlstad efter en kommunal investering på 17 miljoner kronor.
  – Efter den satsningen och de privata satsningar som görs i området kan helt klart tala om en ny stadsdel. Det handlar om 600 nya bostäder och dubbla lokalytor för handel och företag mot vad som finns i dagsläget, säger Sture Emanuelsson vid konsultföretaget Trepart i en kommentar till Nya Wermlands-Tidningen (NWT).

  Anders Löfberg vid företaget Bryggmagasinen AB, ett dotterbolag till Bröderna Löfberg AB i Karlstad, betonar att man kommer att förädla vidare i området.

  – Vi har stora planer på gång, någonting vi återkommer till, säger Anders Löfberg till NWT.

  Närmast på gång i Inre Hamn är ett nytt kontorshus på fyra våningar som fastighetsbolaget Klövern ska bygga längs hamnbassängens kaj. Fastighets AB LE Lundberg planerar också att uppföra ett fyra våningar högt kontorshus på den nuvarande parkeringsytan mot Tullhusgatan.

  Peter Lorin

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived