+
 • Globalt index för fastighetsfonder

  PUBLICERAD 2012-06-08 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2012-06-08 16:16

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  IPD planerar att ta fram ett globalt index för fastighetsfonder. Målet är att få fram det första investeringsbara, globala fastighetsindexet.

  Tidigare I veckan annonserade IPD att man lanserar ett index för fastighetsfonder I USA tillsammans med Pension Real Estate Association (PREA). Tillsammans med index från andra nyckelmarknader som Storbritannien, Frankrike, Norden, Australien med flera så anser man sig ha tillräckligt med data för att kunna samla ett antal fonder och skapa ett verktyg att mäta prestationen hos fastighetsfonder globalt.

  – Det känns väldigt spännande att introducera konceptet IPD Global Property Fund Index. Innehållande ett universum av investeringsbara fonder kommer detta nya index att designas till att vara relevant och färdigt att använda för investerare i fastighetsfonder tillika den globala kapitalmarknaden, säger Cameron McVean, Associate Director IPD, Global Head of Fund Services, i ett pressmeddelande.

  Mattias Fröjd

  Källa: IPD

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived