• Bråkdel av behovet byggs i Stockholm

  PUBLICERAD 2012-06-07 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2012-06-08 08:15

  Textstorlek

  Dela med andra


  Det råder bostadsbrist i Stockholmsregionen och länsstyrelsen uppskattar byggbehovet till 20 000 bostäder per år under överskådlig tid för att möta behovet.

  Trots det påbörjades endast 8 000 nya bostäder i Stockholmsregionen förra året enligt länsstyrelsens nya rapport om bostadsförsörjningen i länet.

  – En bråkdel av det verkliga behovet, säger Chris Heister, landshövding i Stockholms län i ett pressmeddelande.

  Hon konstaterar vidare att bostadsbristen är en konsekvens av Stockholmsregionens attraktivitet vilket hon ser som positivt.

  – Det ställer också höga krav och bristen på bostäder är en av de flaskhalsar vi är tvungna att hantera för att inte utvecklingen av regionen ska stanna av, säger Chris Heister.

  Man uppskattar att ungefär 10 600 bostäder kommer att påbörjas i år i regionen och 13 000 under nästa år.

  Redaktionen

  3 kommentarer

  1. Karl-Erik riksson 2012-06-08

   Chris Hester och “bostadsministern” bör starta på sin hemmaplan, dvs den statliga förvaltningen föt att se till att flaskhalsarna i den statliga apparaten: överklagandesekvenserna, miljöprövningarna, arkeologiprövningar tas bort och att staten tar sitt ansvar när det gäller i frastrukturen osv, osv och sklutar gnälla på kommunerna. Det finns mycket mer, men bristen på självinsikt hos statsapparaten är formidabel och förskräckande..

   Reply

  2. Magnus 2012-06-08

   Jag är ganska säker på att Chris Heister är en kvinna.

   Reply

  3. Samir 2012-06-08

   Hej,
   Det ser bra ut för framtiden!

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived