• Bostäder ersätter parkering

  PUBLICERAD 2012-06-25 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2012-06-25 13:38

  Textstorlek

  Dela med andra

  Linköpings kommun skrotar nu de tidigare planerna på ett nytt parkeringshus för 800 bilar i kvarteret Eddan i centrala Linköping.

  Istället ska det byggas upp till 150 nya bostäder i området.

  – Kommunen har tänkt om och vill inte längre ha in trafik så centralt. Istället byggs parkeringshuset Akilles ut, säger Michael Porath, planläggare vid Linköpings kommun till tidningen Östgöta-Correspondenten (ÖC).

  Den öppna tomtytan vid Drottninggatans används sedan länge som markparkering.

  Redan nu i höst ska kommunen börja ta fram en ny detaljplan för kvarteret Eddan och samtal förs redan med den kommunala bostadsstiftelsen Stångåstaden, som vill bygga cirka 150 nya lägenheter i området.

  – Eftersom det här är det sista obebyggda kvarteret i centrum skulle kommunen gärna se att det blir byggnader som har en arkitektur med stuns. De ska sticka ut även om det handlar om 4-5-våningshus, det vill säga samma höjd som husen i närheten, betonar Michael Porath.

  Högre än så får de nya husen inte byggas, då kvarteret ifråga är beläget inom det kulturhistoriska riksintresse-området i Linköpings centrum.

  Peter Lorin

   

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived