• Bostäder ersätter parkering

  PUBLICERAD 2012-06-25 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2012-06-25 13:38

  Textstorlek

  Dela med andra

  Linköpings kommun skrotar nu de tidigare planerna på ett nytt parkeringshus för 800 bilar i kvarteret Eddan i centrala Linköping.

  Istället ska det byggas upp till 150 nya bostäder i området.

  – Kommunen har tänkt om och vill inte längre ha in trafik så centralt. Istället byggs parkeringshuset Akilles ut, säger Michael Porath, planläggare vid Linköpings kommun till tidningen Östgöta-Correspondenten (ÖC).

  Den öppna tomtytan vid Drottninggatans används sedan länge som markparkering.

  Redan nu i höst ska kommunen börja ta fram en ny detaljplan för kvarteret Eddan och samtal förs redan med den kommunala bostadsstiftelsen Stångåstaden, som vill bygga cirka 150 nya lägenheter i området.

  – Eftersom det här är det sista obebyggda kvarteret i centrum skulle kommunen gärna se att det blir byggnader som har en arkitektur med stuns. De ska sticka ut även om det handlar om 4-5-våningshus, det vill säga samma höjd som husen i närheten, betonar Michael Porath.

  Högre än så får de nya husen inte byggas, då kvarteret ifråga är beläget inom det kulturhistoriska riksintresse-området i Linköpings centrum.

  Peter Lorin

   

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • De ensammas minister

  Samhälle Ensamhet är en fråga som fler och fler tar på allvar, än har vi dock ingen minister i ämnet. Fastighetsnytt ställde några frågor till Tracey Crouch, den tidigare ministern för ensamhet i Storbritannien, om hur hon ser på rollen.

 • Prime Livings nyemissionsplaner går i stöpet

  Börs Prime Livings förslag om att ändra bolagsordningen och bemyndiga styrelsen att emittera aktier röstades ner på årsstämman. Den hårt prövade bostadsbyggaren har tidigare aviserat planer på att emittera aktier för upp till 400 miljoner kronor.

 • Acrinova planerar köp i Trelleborg

  Transaktioner Acrinova planerar köp av tre kommersiella fastigheter i Trelleborgs kommun. De berörda fastigheterna är Trävaren 3, Lavetten 38 samt Trävaran 12. 

 • ANNONS
  • Utvecklar bostäder i Huskvarna

   Bostäder APP Properties vinner en markanvisningstävling för bostadsområdet Fagerslätt i Huskvarna. Det vinnande förslaget, Fagerslätts Glänta, består av runt 50 nya lägenheter, fördelat på fyra olika hus. 

  • Catena hyr ut i Växjö

   Uthyrning Catena hyr ut till Alvestaglass AB i Växjö. Uthyrningen avser totalt 6700 kvadratmeter i fastigheten Postiljonen 1.

 • 150 nya bostäder på Frösön

  Bostäder - norr Nischer Propertier har tilldelats en markanvisning för fastigheten Tanken 1 på Frösön i Östersunds kommun. Detta möjliggör byggnationen av cirka 150 nya hyresrätter. 

 • ANNONS
 • NP3 gör offensiv nyemission

  Börs NP3 tar in 102 miljoner kronor i en riktad nyemission av preferensaktier för att kunna snabba på sin tillväxt.

 • Åsa Henninge till Akademiska Hus

  Rekrytering Åsa Henninge blir ny marknadsområdesdirektör på Akademiska hus. Hon kommer närmast från rollen som vd på Wästbygg Projektutveckling.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived