• Bantade bostadsplaner

  PUBLICERAD 2012-06-08 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2012-06-08 09:11

  Textstorlek

  Dela med andra

  Efter åratal av förseningar har nu kommunfullmäktige i Gävle godkänt en ny översiktsplan för Norrlandet.

  På sikt är det tänkt att skapa upp till 400 nya bostäder i det havsnära området mellan Engeltofta och Harkskär strax norr om Gävle stad. Området präglas idag huvudsakligen av fritidshus-bebyggelse och tidigare planer på en exploatering med upp till 750 nya bostäder har nu alltså bantats till drygt hälften.

  Översiktsplanen har dock överklagats av 18 personer bosatta på Norrlandet, och den rättsliga överprövningen i Förvaltningsrätten kan enligt Gävle kommuns planchef Petter Jonegård komma att försena de tilltänkta byggplanerna på Norrlandet, skriver Gefle Dagblad (GD).

  – Själva sakfrågan går inte att överklaga, det vill säga hur mark och vatten ska användas. Däremot går det att överklaga om man anser att planen kommit till på fel sätt, om vi exempelvis skulle ha hoppat över samrådsskedet, säger Petter Jonegård till GD.

  Peter Lorin

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived