+
Det vinnande förslaget Sekvenser, ritat av Kod Arkitekter
 • Landmärke i Huddinge

  PUBLICERAD 2012-06-12 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2012-06-13 16:40

  Textstorlek

  Dela med andra

  Arkitekttävlingen för Paradiset handlade om att ta fram ett förslag för utformning av en ny byggnad med bland annat kontor, handel och parkering i Huddinge centrum. Fastighetsägaren Huge fastigheters ambition är att det nya Paradiset ska bli ett nytt landmärke för Huddingebor och förbipasserande.

  – Den nya byggnaden ska vara ett landmärke som gör Huddinge Centrum mer attraktivt och ger det ett spännande lyft. Vår ambition är att öppna upp centrumet och skapa en naturlig mötesplats för alla som bor i eller nära centrum, men också för andra besökare, säger Christina Hansson, affärsområdeschef för centrum på Huge Fastigheter AB, och ordförande i juryn.

  Det vinnande förslaget (Sekvenser) har delat upp tävlingsprogrammet i tre byggnader med syfte att skapa ett torg och öppna fasadytor som vänder utåt. Förutom ett högt kontorshus som syns på avstånd föreslås ett kulturhus och ett bostadshus i kvarteret, varav det sistnämnda inte nämndes i förslaget.

  – Som relativt litet kontor är vi oerhört stolta över att ha vunnit den här tävlingen i konkurrens med några av de största. Anledningen tror jag är att vårt förslag tillför ett mervärde, det innehåller en stadsbyggnadsidé där stadsrummen är starkare än enskilda byggnader. Dagens levande utomhuscentrum, livet mellan husen, torgen och gatorna ska bevaras och utvecklas, säger Sanna Hederus, delägare på Kod arkitekter.

  Nästa steg är att tillsammans med kommunen bearbeta det vinnande bidraget i arbetet med detaljplanen.
  – När byggstart kan ske är svårt att säga. Vår förhoppning är att det blir i början av 2014, säger Christina Hansson.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Huge Fastigheter, Kod Arkitekter

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived