• 1000 bostäder ska säljas

  PUBLICERAD 2012-06-15 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2012-06-15 09:34

  Textstorlek

  Dela med andra

  Kommunfullmäktige i Botkyrka kommun har beslutat om att tillåta kommunens bostadsbolag, Botkyrkabyggen, att sälja 1000 bostäder av sitt bostadsbestånd som byggdes under 1965-1975.

  – En försäljning av dessa bostäder blir en bra affär för Botkyrkabyggen som bolag. Men det blir först och främst en bra affär för Botkyrka, då försäljningen kommer att ge oss bättre förutsättningar för samhällsutveckling. Vi vill inte att våra stadsdelar ska vara ”bara bostadsområden”. Därför ser vi nu till att förverkliga en del av vår ambition om en vidare utveckling av miljonprogramsområden, säger Katarina Berggren, kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

  För att försäljningen av 1000 lägenheter ska ske i enlighet med kommunens långsiktiga planer har man ställt upp kriterier som Botkyrkabyggen ska använda vid beslut om köpare.

  Köparen ska:

  • Vara långsiktig (minst 10 år) och aktivt förvaltande
  • Ha ett brett och stort bostadsbestånd och därmed ha kapacitet för upprustning och förnyelse
  • Klara lokal närvaro och ha intresse för att utveckla stadsdelen, som en samarbetspartner till kommunen och Botkyrkabyggen
  • Ha ambition att rusta upp, energieffektivisera och förnya sitt fastighetsbestånd
  • Vara öppen för viss omvandling till bostadsrätter vid hyresgästinitiativ
  • Vara positiv till nyproduktion av bostäder i stadsdelen

  Redaktionen

  Källa: Botkyrka kommun

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived