• Värmdö kommuns största fastighetsköp

  PUBLICERAD 2012-05-23 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2012-05-23 09:26

  Textstorlek

  Dela med andra

  Värmdö kommun kommer att ingå avtal med Gustavsbergs Hamnfastigheter AB om köp av flera fastigheter i Gustavsbergs hamn.

  I förvärvet ingår bland annat Tornhuset, Gula byggningen, Kattholmen, Hushållshållsporslinsfabriken samt strandpromenaden med vattenområde.  Genom förvärvet av fastigheterna kommer kommunen i större utsträckning att kunna ta ett helhetsgrepp kring utvecklingen av Gustavsbergs hamn- och fabriksområde till att bli en sammanhängande stadsdel.

  – Beslutet utgör en viktig beståndsdel i kommunens ambition att utveckla Gustavsberg som en attraktiv plats för boende, arbete, service och kulturupplevelser. Vi räknar med full politisk enighet när ärendet nu ska vidare till behandling i Kommunstyrelse och Kommunfullmäktige, uttalar Kommunstyrelsens ordförande Lars-Erik Alversjö (M), 1:e vice ordförande Anders Bergman (Fp) och 2:e vice ordförande Lars Bryntesson (S).

  Den överenskomna köpeskillingen för fastigheterna är 147,5 miljoner kronor, vilket gör det till Värmdö kommuns största fastighetsköp någonsin.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Värmdö kommun

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived