+
Södra Strandparken
 • Wallenstam prisat i Nacka

  PUBLICERAD 2012-04-23 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2012-04-23 15:43

  Textstorlek

  Dela med andra

  Av nio nominerade kandidater vann Wallenstams nybyggnation Södra Strandparken, på Stensövägen i Nacka, Nacka stadsbyggnadsutmärkelse 2012.

  Utmärkelsen har delats ut av Nacka årligen sedan 2005 för att lyfta goda exempel på bra stadsbyggnad. Södra Strandsparken består av 73 hyresrättslägenheter och färdigställdes 2011.

  – Det är fantastiskt roligt att få den här utmärkelsen. Vi har ett stort engagemang i Älta och en vision för fortsatt stadsutveckling. Därför känns det extra viktigt att få en bekräftelse på att Södra Strandparken tagits emot så väl, säger vd Hans Wallenstam.

  Motiveringen löd:
  ”Ett nytt flerbostadshus med 73 lägenheter i Älta anknyter med sin rationella arkitektur till närbelägna flerbostadshus från 1960-talet. Allt kommer igen! Det här huset har en fasad av vita betongelement med loftgångar mot gatusidan i vartannat våningsplan och mot gårdssidan däremellan. Lägenheterna har både balkong och loftgång. Invändigt finns i varje lägenhet en effektiv förvaring/funktionsvägg som är genomgående. Ett ovanligt konsekvent genomfört projekt.”

  Arkitekt till projekt Södra Strandparken är Frenning & Sjögren Arkitekter AB.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Wallenstam

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived