• Telge Bostäder säljer fastigheter

  PUBLICERAD 2012-04-30 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2012-04-30 10:43

  Textstorlek

  Dela med andra

  Telge Bostäders styrelse har gett bolagets vd i uppdrag att påbörja arbetet med en försäljning av totalt nio fastigheter i Västra Blombacka och Geneta.

  Telge Bostäder är Södertäljes största fastighetsägare med över 10 000 lägenheter och försäljningen görs för att finansiera modernisering och nybyggnation.

  – Vi är en aktiv förvaltare och ser hela tiden över vårt fastighetsbestånd. Den aktuella försäljningen genomförs för att finansiera moderniseringar och nybyggnation. Vi bygger just nu över 100 lägenheter i centrala Södertälje, säger Eva Nygren, vd Telge Bostäder.

  Målsättningen är att försäljningen ska genomföras under året och kraven är att det ska vara en fastighetsägare med goda referenser som ser förvärvet långsiktigt och vill satsa på Södertälje.

  Vid en försäljning behåller hyresgästerna både hyreskontrakt och besittningsrätt. De kommer också att få behålla sina poäng i Telge Bostäders Hyresbörs.

  Tidigare har styrelsen fattat beslut om försäljning av 140 lägenheter i Västra Blombacka och det är nu sammanlagt 680 lägenheter fördelat på nio fastigheter som kan komma att säljas under året.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Telge Bostäder

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived