• Tätare Linköping

  PUBLICERAD 2012-04-20 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2012-04-20 08:32

  Textstorlek

  Dela med andra

  Linköping ska bli en “rundare” stad har östgötastadens politiker bestämt. Det betyder i praktiken bland annat att den existerande bebyggelsen ska förtätas så långt som möjligt.

  Exempelvis genom att en eller två nya våningar byggs ovanpå existerande bostäder där så är möjligt. Ett av skälen bakom denna inriktning är givetvis ett effektivare markutnyttjande.

  Riksbyggens miljonprogramhus vid Konstruktörsgatan består idag av 282 lägenheter fördelade på 15 trevåningshus. Dessa ska nu byggas på med en våning så att totalt ett hundratal nya lägenheter skapas i de existerande fastigheterna.

  Tidningen Östgöta-Correspondenten (ÖC) berättar att det förslag till ny detaljplan för området som nyligen varit ute på samråd eventuellt kan komma att medge att de fastigheter i området som vetter mot norr och öster byggs på med två våningar. Om detta blir verklighet skulle 130 nya lägenheter kunna tillkomma i området.

  Så tycks dock inte bli fallet enligt Riksbyggens marknadsområdeschef Anders Jacobson.

  – Vi har lyssnat på den kritik som kommit från olika håll under samrådstiden och stannar för en våning på samtliga hus, säger Anders Jacobson till ÖC.

  Han hoppas att de första husen ska kunna börja byggas om redan under kommande höst.

  Peter Lorin

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived