• Snart färdigbyggt i Stenhagen

  PUBLICERAD 2012-04-23 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2012-04-23 15:02

  Textstorlek

  Dela med andra

  Stadsdelen Stenhagen i västra Uppsala börjar snart bli färdigbyggd. Den sista etappen består av 200 nya flerbostadshus, parhus, villor och radhus.

  Kommunala bostadsbolaget Uppsalahem och HSB bygger vardera cirka 100 nya bostäder nära korsningen Stenhagsvägen-Herrhagsvägen mittemot Stenhagens bildnings- och kulturcentrum.

  Uppsalahem satsar på hälften hyreslägenheter och hälften hyresradhus.

  – När vi byggde hyresradhus i Nåntuna (i södra Uppsala) för ett par år sedan var vi lite osäkra på efterfrågan, men det visade sig att intresset var stort. Stenhagen har blivit allt mer populärt genom åren så vi tror absolut att de här bostäderna ska fylla ett behov, säger Lars-Gunnar Sjöö, byggchef vid Uppsalahem, till Upsala Nya Tidning (UNT).

  Lars-Gunnar Sjöö räknar med att de första bostäderna kan stå klara 2014. Det var 1988 som den första etappen av Stenhagen stod klar i den då helt nya stadsdelen. I Uppsala kommuns gällande framtidsplan pekas Svinskinnshagen norr om Stenhagen ut som ett tänkbart framtida utbyggnadsområde efter 2030.

  Peter Lorin

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived