• Norrviddenförvärv en starkt bidragande faktor

  PUBLICERAD 2012-04-25 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2012-04-25 08:23

  Textstorlek

  Dela med andra


  Diös Fastigheter gjorde en vinst på 153,7 miljoner kronor under årets första kvartal enligt den kvartalsrapport som nu har publicerats. Under samma kvartal i fjol gjorde koncernen en vinst på 92,5 miljoner.

  Resultat per aktie sjunker däremot med 44 ören till 2,02 kronor vilket förklaras av att bolaget fördubblade antalet aktier i samband med förvärvet av Norrvidden i höstas.

  Det redovisade driftsöverskottet ökar kraftigt, med knappa 100 miljoner kronor, medan rörelseresultatet ökar med 45 miljoner kronor, återigen är förvärvet av Norrvidden en starkt bidragande faktor. Att rörelseresultatet inte ökar ännu mera beror delvis på ökade administrationskostnader samt omstruktureringskostnader men även att vinst på grund av orealiserade värdeförändringar i fastighetsbeståndet sjunker från 77 till 35 miljoner kronor.

  Koncernens samlade tillgångar ökar med 34 miljoner sedan årsskiftet till 11 629 miljoner medan det egna kapitalet ökar med 158 miljoner till 2 882 miljoner.

  Redaktionen

  Källa: Börsmeddelande från Diös

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived