• Nordiska fastighetsinvesteringar ökade

  PUBLICERAD 2012-04-25 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2012-04-25 08:07

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Enligt undersökningar av CBRE var den nordiska regionen ett undantag från den allmänna uppbromsningen av fastighetsinvesteringarna i hela Europa.

  Investeringstakten på den europeiska marknaden för kommersiella fastigheter avtog i början av 2012, vilket till stor del rör sig om en säsongsmässig dämpning av aktiviteten. Den nordiska regionen var ett undantag från den allmänna uppbromsningen av fastighetsinvesteringarna i hela Europa. Där ökade aktiviteten med nästan 50 procent under det första kvartalet 2012 jämfört med motsvarande kvartal 2011.

  I Norge var aktiviteten exceptionellt hög under det första kvartalet 2012 med 2,2 miljarder euro. Norge gick därmed om Sverige som det nordiska landet med den mest aktiva marknaden.

    -Norden är den näst största fastighetstransaktionsmarknaden i Europa efter Storbritannien. Att även våra grannländer visar på en mycket positiv trend bidrar till en gynnsam utveckling för hela regionen då många investerare ser Norden som en enhet”, säger Daniel Andersson, Head of Capital Markets i Sverige.

  Investeringarna på marknaden för kommersiella fastigheter i Europa uppgick till knappt 24 miljarder euro under årets första kvartal. Det är en minskning av aktiviteten med 31 procent jämfört med det sista kvartalet 2011 och en minskning med 18 procent jämfört med det första kvartalet 2011. Omsättningen under kvartalet låg på ungefär samma nivå som under det första kvartalet 2010.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande CBRE

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived