• Klöverns bud accepteras

  PUBLICERAD 2012-03-05 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2012-03-05 08:23

  Textstorlek

  Dela med andra

  En mycket övervägande majoritet av Dagons aktieägare har accepterat Klöverns bud på 62,5 kronor per aktie i bolaget. Klövern kommer att därmed att fullfölja budet och har förklarat det ovillkorat. Detta framgår av ett börsmeddelande.

  Ägare till 23 340 476 aktier, 98,9 procent av aktiekapitalet, hade vid acceptperiodens utgång den 28 februari accepterat budet och även om Klövern nu har meddelat att de kommer att fullfölja budet har acceptperioden förlängts till den 2 april i syfte att samla in alla aktier. De aktieägare som inte har accepterat vid den tidpunkten kommer att se sina aktier avnoteras och tvångsinlösas enligt Klövern börsmeddelande.

  Budet löd som nämnts ovan på 62,5 kronor per aktie varav 30 procent betalas med pengar, 18,75 kronor, och 70 procent med preferensaktier i Klövern, vilket kommer att betalas omkring den 9 mars. Preferensaktiens stängningskurs i fredags var 138 kronor vilket innebär att vid oförändrad kurs kommer Klövern att betala 64,14 kronor per aktie, ett 2,6 procent högre pris en man bjöd tidigt i december.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived