+
 • Hushållen tror på höjda priser

  PUBLICERAD 2012-03-06 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2012-03-06 14:20

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Mer än var tredje svensk tror att villapriserna kommer att vara högre om ett år än vad de är i dag. Drygt var fjärde person tror på lägre priser. Det visar Skops nyaste undersökning av hushållens förväntningar om bostadsmarknaden som presenterades i dag.

  Prisförväntningarna har inte varit högre sedan i juni 2011 vilket tyder på att hushållens optimism börjar öka igen. Skops förväntansindex för villaprisen hamnade på +8 men under det senare halvåret 2011 hamnade indexet vid samtliga mätningar i negativt område, det vill säga att hushållen trodde på sänkta priser.

  Hushållen förväntar sig att både villapriser och bostadsrättspriser kommer öka under det kommande året. Mest stiger prisförväntningarna i Stockholm enligt Skops rapport.

  Enligt Örjan Hultåker, analytiker på Skop, kan omslaget bero på olika skäl. Han nämner dock Riksbankens sänkning av reporäntan som den mest sannolika orsaken till ökad optimism.

  Redaktionen

  Källa: Skop

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived