+
Området för den nya stadsdelen Vallastaden
 • Arkitekttävling om stadsdel i Linköping

  PUBLICERAD 2012-03-19 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2012-03-20 14:56
  I samarbete med Sveriges arkitekter har Linköpings kommun utlyst en nationell arkitekttävling för stadsplanering för den nya stadsdelen Vallastaden.
  Textstorlek

  Dela med andra

  Landets arkitekter bjuds in till en tävling om en stadsplan för en helt ny stadsdel, som också blir platsen för ett bo- och samhällsbyggnadsexpo – LinköpingsBo2016. I den öppna tävlingen bjuder man in såväl unga som erfarna arkitekter och samhällsplanerare.
  – Vi har beslutat att ha en allmän tävling till skillnad från en tävling där bara särskilt inbjudna arkitekter får delta och lämna förslag. På det här sättet hoppas vi fånga upp udda idéer och nytt tänk från arkitekter som kanske inte är etablerade än, säger Muharrem Demirok (C), samhällsbyggnadsnämndens ordförande.

  – Det är väldigt spännande att Linköpings kommun gör denna satsning inför planeringen av den nya Vallastaden. Det vore roligt att se fler som följer i Linköpings kommuns fotspår, säger Claes Larsson, tävlingssekreterare på Sveriges Arkitekter.

  I den första etappen till 2016 ska 400 lägenheter byggas i stadsdelen, som ligger mellan Linköpings universitet och teknikbyn Mjärdevi Science Park

  LinköpingsBo2016 är ett samhällsbyggnadsprojekt som ska resultera i ett helt nytt bostadsområde, Vallastaden, i Linköping, vars första etapp ska stå klar sommaren 2016.

  Redaktionen

  Källa: Linköpings kommun

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived