+
Området för den nya stadsdelen Vallastaden
 • Arkitekttävling om stadsdel i Linköping

  PUBLICERAD 2012-03-19 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2012-03-20 14:56
  I samarbete med Sveriges arkitekter har Linköpings kommun utlyst en nationell arkitekttävling för stadsplanering för den nya stadsdelen Vallastaden.
  Textstorlek

  Dela med andra

  Landets arkitekter bjuds in till en tävling om en stadsplan för en helt ny stadsdel, som också blir platsen för ett bo- och samhällsbyggnadsexpo – LinköpingsBo2016. I den öppna tävlingen bjuder man in såväl unga som erfarna arkitekter och samhällsplanerare.
  – Vi har beslutat att ha en allmän tävling till skillnad från en tävling där bara särskilt inbjudna arkitekter får delta och lämna förslag. På det här sättet hoppas vi fånga upp udda idéer och nytt tänk från arkitekter som kanske inte är etablerade än, säger Muharrem Demirok (C), samhällsbyggnadsnämndens ordförande.

  – Det är väldigt spännande att Linköpings kommun gör denna satsning inför planeringen av den nya Vallastaden. Det vore roligt att se fler som följer i Linköpings kommuns fotspår, säger Claes Larsson, tävlingssekreterare på Sveriges Arkitekter.

  I den första etappen till 2016 ska 400 lägenheter byggas i stadsdelen, som ligger mellan Linköpings universitet och teknikbyn Mjärdevi Science Park

  LinköpingsBo2016 är ett samhällsbyggnadsprojekt som ska resultera i ett helt nytt bostadsområde, Vallastaden, i Linköping, vars första etapp ska stå klar sommaren 2016.

  Redaktionen

  Källa: Linköpings kommun

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • De ensammas minister

  Samhälle Ensamhet är en fråga som fler och fler tar på allvar, än har vi dock ingen minister i ämnet. Fastighetsnytt ställde några frågor till Tracey Crouch, den tidigare ministern för ensamhet i Storbritannien, om hur hon ser på rollen.

 • Prime Livings nyemissionsplaner går i stöpet

  Börs Prime Livings förslag om att ändra bolagsordningen och bemyndiga styrelsen att emittera aktier röstades ner på årsstämman. Den hårt prövade bostadsbyggaren har tidigare aviserat planer på att emittera aktier för upp till 400 miljoner kronor.

 • Acrinova planerar köp i Trelleborg

  Transaktioner Acrinova planerar köp av tre kommersiella fastigheter i Trelleborgs kommun. De berörda fastigheterna är Trävaren 3, Lavetten 38 samt Trävaran 12. 

 • ANNONS
  • Utvecklar bostäder i Huskvarna

   Bostäder APP Properties vinner en markanvisningstävling för bostadsområdet Fagerslätt i Huskvarna. Det vinnande förslaget, Fagerslätts Glänta, består av runt 50 nya lägenheter, fördelat på fyra olika hus. 

  • Catena hyr ut i Växjö

   Uthyrning Catena hyr ut till Alvestaglass AB i Växjö. Uthyrningen avser totalt 6700 kvadratmeter i fastigheten Postiljonen 1.

 • 150 nya bostäder på Frösön

  Bostäder - norr Nischer Propertier har tilldelats en markanvisning för fastigheten Tanken 1 på Frösön i Östersunds kommun. Detta möjliggör byggnationen av cirka 150 nya hyresrätter. 

 • ANNONS
 • NP3 gör offensiv nyemission

  Börs NP3 tar in 102 miljoner kronor i en riktad nyemission av preferensaktier för att kunna snabba på sin tillväxt.

 • Åsa Henninge till Akademiska Hus

  Rekrytering Åsa Henninge blir ny marknadsområdesdirektör på Akademiska hus. Hon kommer närmast från rollen som vd på Wästbygg Projektutveckling.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived