• Vindkraft i Hällefors

  PUBLICERAD 2012-02-03 AV fastighetsnytt
  UPPDATERAD: 2012-02-15 13:27

  Det kommunala bostadsbolaget Hällefors Bostads AB (Boab) i Hällefors kommun i norra Örebro län vill att kommunen köper ett eget vindkraftverk för att därmed på egen hand klara större delen av elförsörjningen för kommunens och bostadsbolagets egna fastigheter.

  Textstorlek

  Dela med andra

  – Det vore att lyfta Hällefors, om kommunen vågar sig på den satsningen, säger Jan Larsson, VD för Boab, i en kommentar till Nerikes Allehanda.

  Jan Larsson har fått i uppdrag av styrelsen för Boab att utreda förutsättningarna för en sådan satsning, som skulle handla om ca 45-50 miljoner kronor.

  – Det skulle ge bra ekonomiska fördelar. Men vi kan inte genomföra detta själva, konstaterar VD Jan Larsson.

  Boab föreslår i en skrivelse till kommunstyrelsen att bostadsbolaget och kommunen tillsammans genomför investeringen och VD Jan Larsson ser gärna att kommunen undersöker möjligheten att få grannkommunerna med sig i projektet.

  Avsikten är att köpa ett vindkraftverk som täcker elbehovet i Boabs och kommunens egna fastigheter. Enligt Boab skulle den beräknade besparingen för kommunens och Boabs minskade elkostnader bli ca 1,6 miljoner kronor per år. Om kommunstyrelsen i Hällefors säger ja till förslaget kan vindkraftplanerna bli verklighet tidigast 2013.

  Boab äger och förvaltar 628 lägenheter i Hällefors och ytterligare 167 lägenheter i kommunens andra större tätort Grythyttan.

  Peter Lorin

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived