• Viktig logistiknod i Närke

  PUBLICERAD 2012-02-15 AV fastighetsnytt
  UPPDATERAD: 2012-02-24 11:51
  Järnvägsknuten Hallsberg i södra Närke, två mil söder om Örebro, är snabbt på väg att utvecklas till en allt viktigare logistik- och transportnod.

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Läget i skärningspunkten mellan E20 och riksväg 50/Bergslagsdiagonalen samt mellan Västra stambanan och den nord-sydliga järnvägslinjen Gävle-Örebro-Mjölby tillsammans med en av Sveriges största godsbangårdar gör sitt till i sammanhanget.

  Nyligen påbörjades bygget av Postens nya terminal i Hallsberg med en markarea på 82 000 kvadratmeter. Anläggningen ska ta över den verksamhet som idag drivs i Postens nuvarande terminaler i Karlstad och Västerås, och ska tas i drift i etapper med början i september 2013.

  Den nya Hallsbergs-terminalen får en byggyta på 26 800 kvadratmeter inklusive spårhall, motsvarande tre fotbollsplaner. Tåg ska kunna angöra den nya terminalen direkt från Västra stambanan.

  I Hallsberg finns bland annat även Ahlsells centrallager, som är Nordens största i sitt slag med en yta på ca 70000 kvadratmeter. Storlagret ägdes tidigare av norska fastighetsbolaget Ness Risan & Partners och Wilfast Förvaltning AB tillsammans med ett investeringskonsortium, men såldes häromåret till kuwaitiska Kuwait Finance House (KFH) för 475 miljoner kronor. KFH har tidigare ägt flera postterminaler i Sverige.

  – Vi hoppas kunna göra ytterligare investeringar i Sverige, säger Ali O. Al-Ghannam, KFH:s internationelle fastighetschef, i en kommentar till tidningen Nerikes Allehanda.

  Peter Lorin

  1 kommentarer

  1. Richard 2012-02-16

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived