• Solna stad ser över regelverk

  PUBLICERAD 2012-02-06 AV fastighetsnytt
  UPPDATERAD: 2012-02-20 15:20

  Källa: Pressmeddelande Solna stad

  Solna ska bli tuffare mot korruption

  Stadsledningsförvaltningen i Solna stad har fått i uppdrag att se över och revidera stadens regelverk och rutiner för att förebygga korruption i staden. 

  – Frågan har aktualiserats efter ett antal händelser i kommuner, och däribland Solna, under de senaste åren. Oavsett rättslig utgång i dessa fall är det viktigt att tydliggöra vad som gäller och arbeta förebyggande för att liknande situationer inte ska uppstå i framtiden. Det är lätt att skada förtroendet för en verksamhet, men mödosamt att bygga upp det igen, säger Pehr Granfalk, som tillträdde som kommunstyrelseordförande i Solna vid årsskiftet.

  I stadsledningsförvaltningens uppdrag ingår att se över och vid behov revidera de policys, strategier, riktlinjer och andra styrdokument, som staden har inom de aktuella områdena (representation, muta, bisyssla med mera). I uppdraget ingår också att utveckla arbetssätt och rutiner samt att genomföra utbildnings- och informationsinsatser inom dessa områden för att trygga efterlevnaden av reglerna i staden.

  Återrapportering av uppdraget ska ske till kommunstyrelsen före sommaren 2012.

  Redaktionen

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived