• Osäker fastighetsprognos 2012

  PUBLICERAD 2012-02-07 AV fastighetsnytt
  UPPDATERAD: 2012-02-20 15:20

  Källa: Pressmeddelande CBRE

  Osäker fastighetsprognos 2012

  Makroekonomisk och politisk osäkerhet talar för en fortsatt försiktig prognos för kommersiella fastigheter under 2012 enligt CBRE:s nya rapport Global ViewPoint for 2012.

  Enligt CBRE bör fastigheter i de bästa lägena även i fortsättningen ge goda resultat jämfört med fastigheter i sekundära lägen och vara mycket konkurrenskraftiga jämfört med andra slags tillgångar.

    -Med den osäkerhetsnivå som råder i dag går det inte att undvika att fastighetsprognosen i mångt och mycket blir lika osäker. Det är dock viktigt att konstatera att prime-fastigheters inflationsskyddande förmåga är ganska tilltalande för investerare och att kommersiella fastigheter kan erbjuda konkurrenskraftiga och riskjusterade avkastningar jämfört med många andra slags tillgångar under 2012, säger CBRE:s globala chefsekonom Raymond Torto.

  Enligt analysen i CBRE:s Global ViewPoint fortsätter lokalintressenterna  att vara försiktiga i sina beslut under 2012 och att det blir en återhållsam efterfrågan på lokaler. Investerarna i Europa och USA kommer därför, enligt CBRE, att föredra mer defensiva strategier och fokusera på fastigheter av hög kvalitet i de bästa lägena på de mest likvida och transparenta marknaderna. Låg nybyggnation på många marknader i världen kommer också att främja lönsamheten hos befintliga prime-fastigheter. 

    -Det kommer vara fortsatt fokus på prime-fastigheter i Sverige under 2012. Svenska transaktionsmarknaden har stått sig bra och för 2011 nådde den svenska transaktionsvolymen upp i nivå med 2010 års transaktionsvolym vilket resulterade i att Sverige behöll sin fjärde plats i Europa. Den i särklass största transaktionsvolymen står UK för följt av Tyskland och Frankrike vilket väntas fortsätta under 2012.” säger Pernilla Arnrud Melin, Head of Research på CBRE i Sverige.

  Redaktionen

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived