• Nära byggstart för Tunafors fabriker

  PUBLICERAD 2012-02-08 AV fastighetsnytt
  UPPDATERAD: 2012-02-20 15:18

  Nära byggstart för Tunafors fabriker

  Peab hoppas till hösten kunna starta den sedan länge planerade ombyggnaden av Tunafors fabriker i Eskilstuna till ett 80-tal nya bostadsrätter.

    – Går allt bra kan vi börja bygga någon gång i höst, säger Jonny Lundqvist, platschef vid Peab i Eskilstuna, till Eskilstuna-Kuriren.

    – Det handlar om allt från tvåor till femmor. Vi är inte helt klara med alla planlösningar, men lägenheterna kommer uppskattningsvis ha en storlek på mellan 55 och 135 kvadratmeter, berättar Jonny Lundqvist.

  Den nya detaljplanen för området, centralt beläget i Eskilstuna vid Eskilstunaån, väntas klubbas av kommunfullmäktige före sommaren.

  Tunafors fabriker har på senare år inhyst diverse småindustrier och var på 1990-talet tilltänkta som ett nytt campus för Mälardalens Högskola i Eskilstuna. Detta förlades dock till Eskilstuna centrum.

  Den palatsliknande fabriksbyggnaden är kulturhistoriskt intressant och är en av Eskilstunas karaktärsbyggnader. De berörda fastigheterna och markområdet köptes av Peab i början av förra året. Ett nytt gångstråk längs Eskilstunaån nedanför fastigheten ska även anläggas och vara öppet för allmänheten.

  Peter Lorin

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived