• Bilhandelsfokus vid Kumlamotet

  PUBLICERAD 2012-02-20 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2012-02-21 11:10

  Textstorlek

  Dela med andra

  Uppsala är på väg att få nytt ett bilhandelscentrum vid Kumlamotet längs nya E4-motorvägen i den växande stadens sydöstra utkant.

  Här vid utfarten mot Stockholm har tre bilföretag på redan etablerat eller är på väg att bygga nya bilanläggningar. Länge har annars bilhandeln i Sveriges fjärde största stad varit koncentrerad till Kungsgatans södra del på Boländernas industri- och handelsområde samt längs Fyrislundsgatan en bit längre österut.

  Det är den nya E4-motorvägen öster om Uppsala som satt fart på utvecklingen vid det nya företagsområdet vid Kumlamotet.

  Hit flyttade Biltrean i april 2011 och får i maj i år sällskap av Hedin Bils nya jätteanläggning. I oktober blir det dags för RA Motor att öppna sitt nya bilhus strax intill.

  Biltreans nya anläggning är på 4400 kvadratmeter med en tomtyta på 10000 kvadratmeter.

  – Vi har option på ytterligare 5000 kvadratmeter mark, berättar Biltreans vice VD Tomas Björsberg för Upsala Nya Tidning (UNT).

  Hedin Bils nya bilhus blir på 22000 kvadratmeter, medan RA Motors nya bilanläggning får en yta på 5000 kvadratmeter i två plan.

  Peter Lorin

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived