• Beslut om 800 nya hyresrätter

  PUBLICERAD 2012-02-01 AV fastighetsnytt
  UPPDATERAD: 2012-02-20 15:24

  Källa: Pressmeddelande Äldre- och ytterstadsroteln, Stockholms stad

  Beslut om 800 nya hyresrätter

  Alliansen beslutar under onsdagen om nyproduktion av totalt cirka 800 lägenheter som Stockholmshem planerar i tre projekt. 

  Det gäller 330 lägenheter i Annedal, 200 på Södermalm och 270 lägenheter för SHIS verksamhet i Västertorp.

  I Annedal och på Södermalm görs projekten möjliga tack vare inköp av projektfastigheter. Lägenheterna i kvarteret Linaberg i Annedal byggs på en tidigare industritomt invid det nya bostadsområde som kommer vara platsen för en bostadsutställning i augusti i år.

  I kvarteret Grimman, omslutet av Wollmar Yxkullsgatan, Timmermansgatan och Maria Prästgårdsgata, på Södermalm omvandlar och river Stockholmshem delar av den tidigare ägaren Locums gamla uttjänta lokaler och ett hotellhem för att skapa ett nytt bostadskvarter.

  SHIS bostäder i kvarteret Bjällerkransen i Västertorp byggs som kompletteringsbebyggelse på Stockholmshems egen mark. Boendet kommer att användas som korttidsboende för familjer samt ungdomar och ensamstående vuxna med särskilda behov.

  Samtliga lägenheter i Annedal och på Södermalm kommer att hyras ut via Stockholms stads bostadsförmedling. Bostäderna i Västertorp förmedlas genom SHIS.

  Redaktionen

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived