• Seniorbostäder efterfrågas

  PUBLICERAD 2012-01-30 AV fastighetsnytt
  UPPDATERAD: 2012-02-20 15:26

   Källa: Pressmeddelande Fastighetsägarna Sverige

  Seniorbostäder  efterfrågas

  HUI Research har presenterat rapporten Seniorboende 2.0, Äldreboendets plats i den moderna tjänsteekonomin.  Rapporten visar att det finns en marknad för lågt räknat 50 000 nya seniorbostäder fram till år 2025.

  Rapporten konstaterar att vi behöver flexibla institutioner och regelverk som skapar möjlighet för matchningen mellan seniorers efterfrågan och bygg- och tjänsteföretagarnas idéer. Bland annat lyftes den kooperativa bostadsformen fram, dels för att skapa gemenskap och dels för att den kräver en mindre ekonomisk insats jämfört med bostadsrätten.

  Barbro Westerholm, riksdagsledamot (fp) och fd ordförande i Äldredelegationen kommenterade rapporten:

    – Vi har en ålderspyramid som ser ut som en skyskrapa! Jag välkomnar rapportens budskap: Det måste finnas attraktiva boenden som de äldre vill flytta till. Vi behöver också en större rörlighet på bostadsmarknaden, äldre behöver flytta till bekvämare boenden och unga behöver tillgång till bostäder.  De kommunala planprocesserna behöver kortas och det behövs en förändring av reavinstbeskattningen. 

  Rapporten är gjord på uppdrag av Fastighetsägarna, Sveriges Byggindustrier och Almega hemserviceföretagen.

  Redaktionen

   

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived