• Byggstart för bostäder i Ingenting

  PUBLICERAD 2012-01-31 AV fastighetsnytt
  UPPDATERAD: 2012-02-20 15:25

  Källa: Pressmeddelande Solna stad

  Byggstart för bostäder i Ingenting

  Idag togs det första spadtaget för Ingenting, ett nytt bostadsområde i Solna. Totalt 750 bostäder ska byggas i området där Bellman en gång hade sitt sommartorp.

  Den 31 januari 2012 tog Skanska och Solna stad det första symboliska spadtaget för att markera produktionsstarten av första etappen av Brf Arkitekten. De nya kvarteren i Ingenting är planerade och designade för att smälta ihop med den internationellt kände arkitekten Gunnar Asplunds kulturminnesmärkta kontorsbyggnader från 1930-talet.

    – Ingenting är en ny spännande stadsdel med bostäder och arbetsplatser, tydliga stadskvarter och en intressant historia med kopplingar till både Bellman och konstnären Tobias Sergel, som hade sin atelje där. Områdets centrum är Gunnar Asplunds 1930-talsbebyggelse som nu till granne får en modern och miljövänlig bebyggelse, säger Anders Ekegren, stadsbyggnadskommunalråd i Solna stad.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived