• AMF köper tre köpcentrum i Stockholm

  PUBLICERAD 2011-12-22 AV fastighetsnytt
  UPPDATERAD: 2013-05-03 11:36

  Textstorlek

  Dela med andra

  AMF Fastigheter förvärvar Fältöversten, Ringen och Västermalmsgallerian. Säljare är Centeni som ägs av Royal Bank of Scotland. AMF Fastigheter tillträder formellt som ägare under första kvartalet 2012 efter prövning av Konkurrensverket.

  Fastigheterna Fältöversten, Ringen och Västermalmsgallerian har en uthyrningsbar yta om drygt 60 000 kvadratmeter. AMF Fastigheter AB äger sedan tidigare Gallerian, Femte Hötorgshuset, MOOD Stockholm och CityCronan i Stockholm samt delar av Nordstan i Göteborg.

  -Detta är den största transaktionen innefattande retailfastigheter i Sverige under 2011 och det största enskilda retailförvärvet någonsin i Sverige av en inhemsk investerare, säger Daniel Gorosch, chef Capital Markets på Jones Lang LaSalle.

  Under mellandagarna kommer AMF Fastigheter tillsammans med representanter för Centeni att hålla informationsträffar i de aktuella centrumen. Affären innebär att Centeni nu endast har kvar Skärholmen Centrum i sitt bestånd.

  Jones Lang LaSalle och PwC har agerat rådgivare till AMF Fastigheter.

  Parterna är överens om att inte offentliggöra köpeskillingen.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived