• AMF köper halva Dombron

  PUBLICERAD 2011-04-01 AV fastighetsnytt
  UPPDATERAD: 2013-05-03 11:30

  Textstorlek

  Dela med andra


  AMF förvärvar hälften av Dombron Intressenter AB av Fjärde AP-fonden.  AMF säljer samtidigt en bostadsportfölj i Västerås till Dombron för cirka 400 miljoner.

  Dombronkoncernen äger ett 80-tal fastigheter med över 8 000 lägenheter och studentbostäder i Uppsala, Stockholm, Göteborg och Halmstad. Marknadsvärdet uppgår till cirka sex miljarder kronor.

  AMF säljer samtidigt en bostadsportfölj i Västerås till Dombron för cirka 400 miljoner kronor. Fastighetsportföljen i Västerås omfattar fem fastigheter med cirka 800 lägenheter.

  – Vi är mycket glada över att bli ny delägare i Dombron och vi ser fram emot vårt samarbete med Fjärde AP-fonden, en aktör som delar vår syn på långsiktighet i investeringsverksamheten. Dombron är ett väl ansett bostadsföretag med ett intressant fastighetsbestånd i bra bostadsmarknader, säger Mats Hederos, VD AMF Fastigheter AB.

  Tillträde sker den 30 april 2011.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande AMF

   

   

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived