• Ja till en ny godshamn i Nynäshamn

  PUBLICERAD 2010-12-22 AV fastighetsnytt
  UPPDATERAD: 2013-09-05 13:20

  Miljööverdomstolen har godkänt Stockholms Hamnar överklagande och säger ja enligt miljöbalken till en ny godshamn vid Norviksudden i Nynäshamn.

  – Hamnen är viktig för Stockholmsregionen. Den behövs för att trygga den framtida försörjningen av varor på ett miljömässigt hållbart sätt. Redan i dag är det regionala vägnätet i Stockholmsområdet överbelastat och att basera regionens utveckling på en utbyggnad av befintliga hamnar är orealistiskt, säger landshövding Per Unckel.

  Planer på en hamn i Norvik har funnits länge. Redan i den första formella regionplanen 1958 fanns det planer på en hamn vilket sedan har varit inriktningen i alla efterkommande planer. Utpekandet av hamnen har varit en förutsättning för mycket annan planering i regionen.

  – Så sent som i maj 2010 beslutade landstingsfullmäktige om den regionala utvecklingsplanen (RUFS) där Norvik pekas ut som en regionalt viktig hamn. Likaså fastställde Länsstyrelsen 2010 Länsplanen för regional transportinfrastruktur som gäller för åren 2010-2021 där många åtgärder som är kopplade till Norvik ingår, säger Lena Pettersson, chef vid Länsstyrelsens enhet för miljöskydd.

  Miljööverdomstolens beslut togs den 22 december 2010.

  Redaktionen

   Källa: Pressmeddelande Länsstyrelsen i Stockholms län

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived