• Sagax och Hemfosa förvärvar DK properties

  PUBLICERAD 2010-06-21 AV fastighetsnytt
  UPPDATERAD: 2013-02-14 13:33

  Textstorlek

  Dela med andra


  Sagax förvärvar fastighetsbolaget DK Properties AB tillsammans med Hemfosa Fastigheter AB.  DK Properties AB äger 33 fastigheter med ett marknadsvärde om 3 050 miljoner kronor.  88 procent av DK Properties uthyrningsbara area finns i Stockholm.

  DK Properties tillförs 420 miljoner kronor i nytt eget kapital av Sagax och Hemfosa gemensamt. DK Properties har i samband härmed träffat ett nytt finansieringsavtal avseende sin långsiktiga upplåning.

  Sagax och Hemfosa har förvärvat det privatägda fastighetsbolaget DK Properties AB. Sagax och Hemfosa kommer att äga 50 procent var av röster och kapital i bolaget. DK Properties äger 33 fastigheter med en uthyrningsbar area om 368 000 kvadratmeter. 88 procent av den uthyrningsbara arean återfinns i Stockholm varav huvuddelen utgörs av industri- och lagerfastigheter i Årsta och Västberga. Resterande 12 % av den uthyrningsbara arean utgörs av kontorsfastigheter i centrala Malmö.

  De nya ägarna kommer att öka DK Properties egna kapital med sammanlagt drygt 420 miljoner kronor för att reducera bolagets skuldsättning och öka dess rörelsekapital. DK Properties har i samband med detta träffat ett nytt finansieringsavtal avseende bolagets långsiktiga upplåning. Det nya finansieringsavtalet löper till 2016 och omfattar en revolverande kreditfacilitet om 2,4 miljarder kronor. Tillträde kommer att ske 1 juli. Sagax kommer att emittera 1,7 miljoner preferensaktier till tidigare ägare i DK Properties som del av förvärvet.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Sagax

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived