• NCC säljer till Genova

  PUBLICERAD 2009-07-03 AV fastighetsnytt
  UPPDATERAD: 2013-02-13 11:45

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  NCC Boende har slutit avtal om överlåtelse av fastigheten Luthagen 13:2 i Uppsala till Genova Fastigheter AB. Affären omfattar en förvaltningsfastighet där det gamla lärarseminariet är inrymt och överlåtelsen sker i form av en bolagstransaktion med ett underliggande fastighetsvärde på 100 MSEK. Köpeskillingen för fastigheten erlades i samband med tillträdet som skedde den 29 juni 2009.

  Den aktuella fastigheten Luthagen 13:2 har en tomtareal på ca 1 hektar och är belägen väster om Uppsala centrum. På markområdet ligger idag sex byggnader, som uppfördes kring sekelskiftet 1900 och som nyttjats som utbildningslokaler, bl a ligger Uppsalas gamla lärarseminarium på området. NCC säljer byggnaden med lärarseminariet men behåller ett par av de mindre husen samt parkmarken för utveckling av nya bostäder.

  – Affären ligger helt i linje med NCC Boendes strategi att vara en fastighetsutvecklare för bostäder och att avyttra kvarvarande förvaltningsfastigheter. Därför har vi valt att sälja seminariebyggnaden till Genova Fastigheter AB som är ett bolag som har fastighetsförvaltning som sin kärnaffär, säger Fredrik Arpe som är regionchef för NCC Boende.

  NCC:s plan för området i övrigt är att bygga ca 250 nya lägenheter i kvarterets yttre delar och öppna upp den gamla skolträdgården mitt i kvarteret som allmän park.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande NCC

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived