• IVG förvärvar fastighet i Sundbyberg

  PUBLICERAD 2009-04-17 AV fastighetsnytt
  UPPDATERAD: 2013-02-08 11:08

  Källa: Pressmeddelande Jones Lang LaSalle, 2009-04-17

  IVG förvärvar fastighet i Sundbyberg

  Tyska IVG Funds har ingått avtal om att förvärva en Green Building klassad kontorsfastighet på Sturegatan 1 i Sundbyberg. Köpeskillingen är på 400 miljoner kronor och säljare är Skanska Fastigheter Stockholm AB.

  Fastigheten, som är klassad som en Green Building, omfattar drygt 12 000 kvm uthyrbar area och är belägen i Sundbyberg i Stockholms län. Byggnaden kommer att färdigställas under Maj 2009. Svenska Kraftnät har tecknat ett långt hyresavtal och kommer att flytta in i lokalerna under sommaren.

  Säljaren, Skanska Fastigheter Stockholm AB, påbörjade byggnationen för drygt ett år sedan och planerar att överlämna det färdigställda projektet till köparen i september 2009. Köpeskillingen är SEK 400 miljoner.

  Jones Lang LaSalle har varit rådgivare till IVG Funds i denna affär. Roschier har varit juridisk rådgivare. IVG Funds har även överlåtit förvaltningen av fastigheten till Jones Lang LaSalle.

  Redaktionen

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived