• Ny hamnanläggning i Malmö

  PUBLICERAD 2009-03-27 AV fastighetsnytt
  UPPDATERAD: 2013-11-22 13:37

  Textstorlek

  Dela med andra

  Skanska har slutit avtal med Malmö Stad om att bygga en stor hamnanläggning i Norra Hamnen i Malmö åt hamnbolaget Copenhagen Malmö Port AB (CMP). Kontraktssumman uppgår till 840 miljoner kronor.

  Projektet omfattar två nya terminaler och kommer att förändra hamnens utseende radikalt. Anläggningsarbetet inleds våren 2009 och den nya hamnanläggningen beräknas kunna tas i drift under det första halvåret 2011. Skanska, som är totalentreprenör, räknar med att i genomsnitt sysselsätta drygt 100 personer i byggprojektet.

  – Vi är glada över att ha vunnit uppdraget att utveckla Malmö Hamn och därmed få vara med och forma stadsbilden i Malmö för framtiden. Skanska har stor erfarenhet av hamnutbyggnader och vi har byggt ett flertal hamnprojekt i södra Sverige. Det är också positivt att det här uppdraget bidrar till att säkra arbetstillfällen under en svår period, säger Kenneth Nilsson, vice VD i Skanska Sverige.

  Den nya hamnen medför en rad miljöfördelar då godstrafiken flyttas ut från de mest citynära områdena som i framtiden istället kan användas för annan bebyggelse. Tanken är att i den nya hamnen skapa optimala förutsättningar för omlastning mellan de olika transportformerna fartyg, lastbil och järnväg.

  Projektet genomförs i samarbete med Malmö Stad, som äger marken i Norra Hamnen, och CMP, som står för själva hamnverksamheten. Arbetena på plats inleds omgående.

  CMP:s hamnareal för projektet i Norra Hamnen ligger sammanlagt på ca 430.000 kvadratmeter vilket i runda tal motsvarar ungefär 50 fotbollsplaner.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Skanska

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived