• Infra NynäshaNy infrastruktur stärker fastighetsmarknaden i Nynäshamnmn

  PUBLICERAD 2008-01-31 AV fastighetsnytt
  UPPDATERAD: 2013-09-05 13:24

  När fastighetsbolaget NGL Construction förvärvar fastigheter för mellan 600 och 800 miljoner kronor så är det en av de större investeringarna hittills i Nynäshamns kommun. Kommunalrådet Ilja Batljan menar att det är infrastrukturinvesteringar som skapat intresse för kommunen.

  Fastighetsbolaget NGL Construction har förvärvat Ericssons gamla fastigheter i Nynäshamn där man ska skapa en teknikby, bostäder och köpcentrum. Fastighetsnytt har frågat Ilija Batljan, socialdemokratiskt kommunalråd i Nynäshamn, hur han ser på utvecklingen.

   

  Vad betyder en sådan här investering för er?

  Det skapar förutsättningar för kommunen att utvecklas på ett bra sätt. NGL går in och förbereder fastigheter för att både ta emot sällanköpshandel och samtidigt behålla en del av fastigheten för att utveckla det vidare till en teknikby. Det kommer att skapa en bra mix när det gäller olika arbetsplatser både under byggnadsprojektet och efter. Det finns även ett stort intresse av bostäder då Nynäshamn växer väldigt snabbt, vi har en befolkningsökning på 1,5 procent per år. Därför känns det bra att NGL köper fastigheter och gör en rivstart vad gäller ombyggnation och förädling av fastigheter.

  Varför det stora intresset för Nynäshamn?

  Nynäshamn är just nu föremål för stora infrastrukturinvesteringar, exempelvis byggandet av en ny motorväg som kommer att kapa restiden Nynäshamn-Stockholm till 35 minuter. Första etappen av väg 73 kanske blir klar redan i slutet på det här året och ska vara fullt utbyggd under nästa år.  Nynäsbanan byggs om för att förbättra pendeltågstrafiken, de första ombyggnaderna ska vara klara till augusti 2009. Parallellt med detta förbereds utbyggnaden av hamnen tillsammans med Stockholms Hamnar. Hamnen ska vara klar 2010/2011. De här investeringarna knyter Nynäshamn närmare huvudstadens kärna och kommer att skapa många arbetstillfällen.

  Mattias Fröjd

  Källor: Ilija Batljan, pressmeddelande

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived