• Visionsbild Skeppsbron. Kanozi Arkitekter

  Fem byggherrar utsedda till Skeppsbron

  Fastighetsmarknad väst Älvstranden Utveckling har fattat beslut om tilldelning på den markanvisning som utlystes i början av året.

 • Från Göteborg. Foto: Sverrir Thór

  Stark hyresutveckling i Göteborg

  Fastighetsmarknad väst I Göteborg omsattes fastigheter till värde av närmare 14 miljarder under 2016. Nya rekordhyror nåddes också på Göteborgs kontorshyresmarknad under 2016, enligt JLLs Nordic City Report.

 • JSP_Tengbom

  Bygger innovationsarena

  Fastighetsmarknad väst Akademiska Hus bygger JSP2 – en ny kontorsbyggnad och innovationsarena på södra Chalmers Campus Johanneberg.

 • Karlatornet skulle från början bli 266 meter högt, nu ligger det på 240. Bild: Serneke.

  Ytterligare ett steg närmare Karlatornet

  Fastighetsmarknad väst På byggnadsnämndens sammanträde på tisdagen beslutade man att skicka detaljplanen för Karlastaden, och Karlatornet, till granskning.

 • Foto: Dreamstime.

  Inte bara Göteborg i Göteborgsregionen

  Fastighetsmarknad väst I en region med 1 000 miljarder i investeringar de kommande åren händer det mycket – och inte bara i Göteborg.

 • Gamlestaden_Peab

  117 nya bostadsrätter i Gamlestaden

  Fastighetsmarknad väst Peab planerar för 117 lägenheter intill Säveån i stadsdelen Gamlestaden i Göteborg.

 • Vasakronan_Scandic

  Vasakronan investerar 1,8 miljarder

  Fastighetsmarknad väst Vasakronan har hyrt ut 20 000 kvadratmeter till Scandic i fastigheten Platinan vilket innebär byggstart för etapp ett i det nya kvarteret.

 • Bild: TMRW Reflex arkitekter.

  Kombinationsaffär ger 30 våningar i Gårda

  Fastighetsmarknad väst Platzer och NCC har tecknat en avsiktsförklaring om en kombinationsaffär i Gårda och Mölndal. I den första delen köper NCC in sig i Platzers 30-våningsprojekt i Gårda.

 • bostäder sverige arki

  Köper byggrätter i Sundbyberg och Göteborg

  Fastighetsmarknad väst Veidekke Bostad har förvärvat del av kv. Smedjan, västra Ursvik i Sundbyberg och planerar nu för cirka 150 nya bostadsrätter. Man har även förvärvat 125 byggrätter i Kviberg i Göteborg.

 • rekrytering

  Strandningen över i Göteborg

  Fastighetsmarknad väst Fastighetsägarna och Hyresgästföreningen i Göteborg har kommit överens om hyrorna för både 2016 och 2017. Detta efter att förhandlingarna förra året strandade, och Hyresnämnden kopplats in för att rättsligt lösa hyran.

 • rekrytering_bygga

  CBRE rekryterar i Göteborg

  Fastighetsmarknad väst CBRE har anställt Michaela Capkova och Erik Collin som ansluter till A&T Investor Leasing i Göteborg.

 • Spacescapes förslag. Bild: Spacescape.

  Så kan Varbergs nya stadsdel se ut

  Fastighetsmarknad väst Som Fastighetsnytt tidigare skrivit planeras en ny stadsdel vid havet i Varberg, när den centrala hamnen flyttas längre ut. Nu presenterar kommunen visioner över ”Västerport” kan komma att se ut.

 • Karl Persson

  Karl Persson till Cushman & Wakefield

  Fastighetsmarknad väst Cushman & Wakefield har anställt Karl Persson till Capital Markets på Cushman & Wakefields kontor i Göteborg.

 • Karlatornet skulle från början bli 266 meter högt, nu ligger det på 240. Bild: Serneke.

  Karlatornet ännu inte godkänt

  Fastighetsmarknad väst Den omarbetade detaljplanen för Karlavagnsplatsen, där Göteborgs nya landmärke Karlatornet ingår, får ta ännu ett varv. Detta efter att Byggnadsnämnden beslutet om återremiss på veckans möte.

 • dan-wallenstam

  Ny handelschef på Wallenstam

  Fastighetsmarknad väst I februari 2017 tillträder Dag Agård som handelschef på Wallenstam. Han arbetar idag som varuhuschef på NK i Göteborg där han har varit i 16 år.

 • annica-tisell

  Ny fastighetschef på Älvstranden

  Fastighetsmarknad väst Annica Tisell, idag uthyrningsansvarig på Älvstranden Utveckling, har fått tjänsten som fastighetschef.

 • Ola Serneke ringde in Serneke på börsen på torsdagen. Foto: Nasdaq.

  Serneke konkurrerar om nya Göteborgsarenan

  Fastighetsmarknad väst För några veckor sedan meddelade fyra stora Göteborgsbolag att de går samman för att bygga en ny multiarena i staden, om de får markanvisningar i området mellan Ullevi och Valhalla. Serneke är inte med i gruppen. När Fastighetsnytt träffar Ola Serneke i samband med bolagets börsnotering på torsdagen säger han att även Serneke kommer att ”gå in helhjärtat” och fajtas för den attraktiva marken.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived