Posts Tagged ‘Vasakronan’

 • Vasakronans Klara C fullt uthyrt

  Vasakronan Vasakronan har tecknat tre nya hyresavtal i sin nyrenoverade fastighet Klara C i centrala Stockholm. Därmed är fastigheten fullt uthyrd.

 • Anna-Maria Kääriä till Vasakronan

  Vasakronan Vasakronan rekryterar Anna-Maria Kääriä som ny projektuthyrningschef i Stockholm. Hon kommer närmast från Skanska Fastigheter där hon varit marknadschef.

 • Flyttar ”Golfbollen” – öppnar för tiotusentals bostäder

  Vasakronan Efter flera år av turer fram och tillbaka meddelar regeringen att 50 miljoner avsetts i höstbudgeten för flytten av Bällstaradarn utanför Stockholm, som enligt många varit en av de största hämskorna för bostadsbyggandet i staden.

 • Vasakronan delårsrapport K2 2017

  Vasakronan Driftnettot ökade i ett jämförbart bestånd med 6 procent. Ökningen förklaras främst av genomförda nyuthyrningar och omförhandlingar till högre hyresnivåer. Uthyrningsgraden steg till 94,1 procent.   Hyresintäkterna ökade totalt till 3 246 mkr (3 058). I ett jämförbart bestånd var ökningen 6 procent.   Uthyrningsgraden uppgick till 94,1 procent (93,6).   Fastighetskostnaderna uppgick totalt till -915 [läs mer…]

 • Vasakronan säljer i Uppsala

  Vasakronan Vasakronan säljer fastigheten Kungshörnet till Klövern för 285 miljoner kronor. Det är en kontors- och butiksfastighet i Kungsängen, utanför centrala Uppsala.

 • Vasakronan köper i Hammarby Sjöstad för 900 miljoner

  Vasakronan Vasakronan har köpt fastigheten Sthlm Seaside i Hammarby Sjöstad av Skanska för 900 miljoner kronor. Fastigheten som är under uppförande tillträds i december 2017 och den kommer att LEED-certifieras på nivå guld eller platina.

 • Veidekke ska bygga om Sergelhuset

  Vasakronan Veidekke får i uppdrag av Vasakronan att bygga om Sergelhuset som består av tre ombyggnadsarbeten. Projektet är en totalentreprenad i samverkan med ett ordervärde på 475 miljoner kronor.

 • Vasakronan hyr ut i Kista

  Vasakronan Vasakronan hyr ut 3 500 kvadratmeter, fördelat på två våningsplan, till Transportstyrelsen. Inflyttning sker den 1 april 2018.

 • Vasakronan lånar 2 miljarder av EIB

  Vasakronan Vasakronan lånar 200 miljoner euro, motsvarande knappt 2 miljarder kronor, av Europeiska investeringsbanken (EIB). Pengarna ska bland annat användas till nybygget av Platinan i Göteborg.

 • Vasakronan säljer till Hemsö i Lund

  Vasakronan Vasakronan säljer en utbildningsfastighet med grund- och gymnasieskola i Lund till Hemsö för 150 miljoner kronor. Fastigheten omfattar 6 500 kvadratmeter.

 • Vasakronan rekryterar teknikchef

  Vasakronan Vasakronan har anställt Sandra Jonsson som teknikchef i Stockholm.

 • Påbörjar omdaningen av Sergelhuset

  Vasakronan Vasakronan har givit NCC i uppdrag att bygga om en del av kvarteret Hästskon 12, mer känt som Sergelhuset – från kontor till hotell och bostäder. Omdaningen påbörjas när SEB nu lämnar sina lokaler.

 • Vasakronan bygger kontor i Uppsala

  Vasakronan Vasakronan har tecknat avtal med Livsmedelsverket om drygt 8 000 kvadratmeter i Uppsala Science Park – där bolaget nu kommer att uppföra en byggnad om 10 000 kvadratmeter.

 • Vasakronan avser bygga bostäder i JV

  Vasakronan Vasakronan och Aros Bostad har tecknat en avsiktsförklaring om att genom ett joint venture bygga ett 14 000 kvadratmeter bostadshus i Kista. Huset kommer att fördelas på 230 lägenheter på 23 våningar

 • Danielsson ersätter Uhlén

  Vasakronan Ann-Sofi Danielsson har valts in som ordinarie ledamot i styrelsen för Vasakronan. Samtidigt avgick Per Uhlén som tackat nej till omval.

 • Vasakronan delårsrapport k1 2017

  Vasakronan Hyresintäkterna ökade totalt till 1 617 mkr (1 524). I ett jämförbart bestånd var ökningen 6 procent. Ökningen förklaras främst av genomförda nyuthyrningar och omförhandlingar till högre hyresnivåer. Uthyrningsgraden uppgick till 93,9 procent (92,4). Fastighetskostnaderna uppgick totalt till –472 mkr (–453). I ett jämförbart bestånd var ökningen 7 procent. Ökningen förklaras främst av högre kostnader [läs mer…]

 • Lanserar mörkgröna obligationer

  Vasakronan Vasakronan, som sedan man lanserade de första gröna företagsobligationerna år 2013 har emitterat gröna obligationer för 8 miljarder kronor, har lanserat ett nytt ramverk för gröna obligationer. Obligationsprogrammet ställer enligt ett pressmeddelande från Vasakronan större krav på de projekt som finansieras.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived