Posts Tagged ‘Skanska’

 • Juvelen har fått sin första hyresgäst

  Skanska Skanska har tecknat ett första hyresavtal för det nya huset Juvelen i centrala Uppsala. Det är restaurangen Vezzo som hyr 600 kvadratmeter på bottenplanet. 

 • Plan på 500 nya bostäder i Lund

  Skanska Byggnadsnämndens arbetsutskott har gett stadsbyggnadskontoret uppdrag om planändring för att ge möjlighet för fler bostäder på Norra Fäladen.

 • Skanska bygger domstol i Sollentuna

  Skanska Skanska har tecknat avtal med Domstolsverket om att bygga nya lokaler för domstol och kontor i Sollentuna, norr om Stockholm, för cirka 420 miljoner kronor.

 • Skanska säljer vårdboende

  Skanska Skanska har sålt ett vårdboende i Angered, Göteborg, under uppförande för cirka 240 miljoner kronor. Köpare är Northern Horizons vårdfastighetsfond och hyresgäst blir Ambea.

 • Fabege anlitar Skanska i Sjöstaden

  Skanska Fabege uppför just nu fastigheten Hammarby Terrassen i Hammarby Sjöstad. Nu har man tecknat ett samarbetsavtal med Skanska som entreprenör.

 • Vacse köper Skanska-projekt i Tierp

  Skanska Vacse förvärvar ett projekt i Tierp av Skanska – stadens nya räddningsstation, med Region Uppasla och Tierps kommun som hyresgäster. Prislappen ligger på 100 miljoner kronor.

 • Mäklar Skanska-aktier för 74 miljoner

  Skanska På tisdagseftermiddagen mäklade SEB en stor aktiepost i Skanska. Aktieposten uppgår till 392 500 aktier och mäklades internt till kursen 188,2 kronor per aktie.

 • Skanskas valberedning utsedd

  Skanska Industrivärdens vd Helena Stjernholm kommer att leda valberedningens arbete i Skanska där Industrivärden är huvudägare. I samband med stämman som går av stapeln 13 april 2018 kommer ny vd att tillträda då Johan Karlström har aviserat sin avgång.

 • Skanska investerar 730 miljoner i hotellprojekt

  Skanska Skanska investerar cirka 730 miljoner kronor i ett nytt hotellprojekt i Köpenhamn, Danmark. Hotellet kommer att hyras av Scandic, som har tecknat ett 20-årigt hyresavtal.

 • Tar han över tyngsta posten?

  Skanska Nyheten om att Johan Karlström avgår från vd-posten i Skanska var kanske inte helt oväntat med tanke på hur länge han har suttit på posten men oavsett är det en stor nyhet med tanke på att Skanskas vd är en av de absolut tyngsta enskilda posterna i den svenska samhällsbyggnadssektorn, om inte den tyngsta.

 • Karlström slutar som vd i april 2018

  Skanska Johan Karlström lämnar sin post som vd för Skanska i samband med bolagets stämma 13 april 2018. Han kommer att fortsätta arbeta inom bolaget som senior rådgivare till och med januari 2019.

 • Skanska köper mark i Mölndal

  Skanska Skanska köper fyra fastigheter i Mölndal för cirka 280 miljoner kronor. Det är Aspelin Ramm Fastigheter som säljer omkring 350 byggrätter för bostäder.

 • Positiv fastighetsbörs under sommaren – Skanska och NCC trycker ner FSBX

  Skanska Det brukar heta att sommaren är den sämsta tiden på börsen. Aktiviteten i handeln är låg och kurvorna ganska flacka. Hittills i sommar har utvecklingen på fastighetssidan varit svagt positiv men lägger man därtill de övriga samhällsbyggnadsaktierna så är den svagt nedåtgående.

 • Arla Foods flyttar in i Solna United

  Skanska Skanska Fastigheter och Arla Foods har tecknat ett avtal gällande uthyrningen av 5 000 kvadratmeter kontorsyta i Skanska nybyggnadsprojekt Solna United som nu är under uppförande i anslutning till Arenastaden i Solna.

 • Skanska delårsrapport K2 2017

  Skanska Januari–juni 2017 jämfört med januari–juni 2016 Intäkterna uppgick till 79,1 (72,5) miljarder kronor, justerat för valutaeffekter ökade intäkterna med 6 procent. Rörelseresultatet uppgick till 3,3 (3,6) miljarder kronor, justerat för valutaeffekter minskade rörelseresultatet med 10 procent. Resultatet per aktie ökade med 7 procent till 7,35 (6,89) kronor. Operativt kassaflöde från verksamheten uppgick till –0,3 (–1,9) [läs mer…]

 • Skanska vinstvarnar – skriver ned 780 miljoner

  Skanska Skanskas rörelseresultat för andra kvartalet kommer att påverkas negativt av nedskrivningar om totalt 780 miljoner kronor som bolaget tvingas göra i sina verksamheter i USA och Storbritannien.

 • Ny chef hos Skanska i USA

  Skanska Skanska har utsett Robert Ward till tjänsten som chef för Skanska Commercial Development i USA. Han ersätter därmed Shawn Hurley, som lämnar Skanska.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived