Posts Tagged ‘Skanska’

 • Skanska investerar 730 miljoner i hotellprojekt

  Skanska Skanska investerar cirka 730 miljoner kronor i ett nytt hotellprojekt i Köpenhamn, Danmark. Hotellet kommer att hyras av Scandic, som har tecknat ett 20-årigt hyresavtal.

 • Tar han över tyngsta posten?

  Skanska Nyheten om att Johan Karlström avgår från vd-posten i Skanska var kanske inte helt oväntat med tanke på hur länge han har suttit på posten men oavsett är det en stor nyhet med tanke på att Skanskas vd är en av de absolut tyngsta enskilda posterna i den svenska samhällsbyggnadssektorn, om inte den tyngsta.

 • Karlström slutar som vd i april 2018

  Skanska Johan Karlström lämnar sin post som vd för Skanska i samband med bolagets stämma 13 april 2018. Han kommer att fortsätta arbeta inom bolaget som senior rådgivare till och med januari 2019.

 • Skanska köper mark i Mölndal

  Skanska Skanska köper fyra fastigheter i Mölndal för cirka 280 miljoner kronor. Det är Aspelin Ramm Fastigheter som säljer omkring 350 byggrätter för bostäder.

 • Positiv fastighetsbörs under sommaren – Skanska och NCC trycker ner FSBX

  Skanska Det brukar heta att sommaren är den sämsta tiden på börsen. Aktiviteten i handeln är låg och kurvorna ganska flacka. Hittills i sommar har utvecklingen på fastighetssidan varit svagt positiv men lägger man därtill de övriga samhällsbyggnadsaktierna så är den svagt nedåtgående.

 • Arla Foods flyttar in i Solna United

  Skanska Skanska Fastigheter och Arla Foods har tecknat ett avtal gällande uthyrningen av 5 000 kvadratmeter kontorsyta i Skanska nybyggnadsprojekt Solna United som nu är under uppförande i anslutning till Arenastaden i Solna.

 • Skanska delårsrapport K2 2017

  Skanska Januari–juni 2017 jämfört med januari–juni 2016 Intäkterna uppgick till 79,1 (72,5) miljarder kronor, justerat för valutaeffekter ökade intäkterna med 6 procent. Rörelseresultatet uppgick till 3,3 (3,6) miljarder kronor, justerat för valutaeffekter minskade rörelseresultatet med 10 procent. Resultatet per aktie ökade med 7 procent till 7,35 (6,89) kronor. Operativt kassaflöde från verksamheten uppgick till –0,3 (–1,9) [läs mer…]

 • Skanska vinstvarnar – skriver ned 780 miljoner

  Skanska Skanskas rörelseresultat för andra kvartalet kommer att påverkas negativt av nedskrivningar om totalt 780 miljoner kronor som bolaget tvingas göra i sina verksamheter i USA och Storbritannien.

 • Ny chef hos Skanska i USA

  Skanska Skanska har utsett Robert Ward till tjänsten som chef för Skanska Commercial Development i USA. Han ersätter därmed Shawn Hurley, som lämnar Skanska.

 • SISAB tecknar avtal med Skanska

  Skanska Skolfastigheter i Stockholm har tecknat avtal med Skanska om ny- och ombyggnation av Rödabergsskolan i Stockholm. Projektet ska ge skolan 400 nya platser.

 • Bygger sjukhus i Kungälv för 940 miljoner

  Skanska Västfastigheter, som ägs av Västra Götalandsregionen har gett Skanska i uppdrag att bygga en ny vårdbyggnads på Kungälvs sjukhus för 940 miljoner kronor.

 • Vasakronan köper i Hammarby Sjöstad för 900 miljoner

  Skanska Vasakronan har köpt fastigheten Sthlm Seaside i Hammarby Sjöstad av Skanska för 900 miljoner kronor. Fastigheten som är under uppförande tillträds i december 2017 och den kommer att LEED-certifieras på nivå guld eller platina.

 • Skanska bygger hotell på Arlanda

  Skanska Skanska har tecknat avtal med Swedavia om att bygga ett hotell på Arlanda Flygplats. Kontraktet är värt cirka 710 miljoner kronor, vilket inkluderas i orderingången för Norden för det tredje kvartalet 2017.

 • Skanska säljer Sthlm 03 till Aberdeen

  Skanska Skanska säljer kontorsfastigheten Sthlm 03 i Hammarby Sjöstad, Stockholm, till Aberdeen för 440 miljoner kronor. Fastigheten är precis färdigställd.

 • Bygger ut S:t Görans sjukhus för 1,3 miljarder

  Skanska Skanska har tecknat avtal med Locum gällande om- och tillbyggnad av S:t Görans sjukhus på Kungsholmen i Stockholm. Kontraktet är värt cirka 1,3 miljarder kronor.

 • Skanska säljer för 850 miljoner

  Skanska Skanska har sålt tre fastigheter i Flemingsberg i Stockholm för cirka 850 miljoner kronor. Köpare är Niam.

 • Affär på 1,4 miljarder i Kalmar

  Skanska Intea Fastigheter förvärvar fastigheten Eldaren 6 i Kalmar från Skanska. Det underliggande marknadsvärdet uppgår till cirka 1,4 miljarder kronor.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived