Posts Tagged ‘Skanska’

 • Piren2

  Platzer köper av Skanska i Göteborg

  Skanska Platzer förvärvar kontorsfastigheten Piren2 på Lindholmen i Göteborg av Skanska Fastigheter för 410 miljoner kronor.

 • Piren2

  Skanska hyr ut på Lindholmen

  Skanska Skanska hyr ut cirka 9 000 kvadratmeter i kontorshuset Piren2 i Göteborg till Volvo Cars och Autolivs samägda bolag Zenuity.

 • rekrytering_bygga

  Ny chef för Skanskas bostadsutveckling

  Skanska Henrik Olsson tillträder som ny regionchef för Skanska Nya Hem Stockholm 1 april.

 • transaktion

  Säljer i Solna för 300 miljoner

  Skanska Skanska har sålt kontorsfastigheten Laboratoriet 1 i Solna till Ramstedt Holding AB för cirka 300 miljoner kronor.

 • Bank of Botswana har sina huvudkontor i huvudstaden Gaborone. Foto: Wikipedia.

  Aktieägare från alla världens hörn – och Botswana

  Skanska Både inhemska och utländska investerare har aptit för svenska fastighetsaktier och en sammanställning Fastighetsnytt har gjort av utländskt ägande i svenska samhällsbyggnadsaktier visar att investerare från alla världens hörn vill ta del av framgången.

 • transaktion

  Skanska säljer till SPP

  Skanska Skanska har sålt ett vård- och omsorgsboende i Upplands Väsby för cirka 165 miljoner kronor. Köpare är SPP Fastigheter.

 • Foto: Skanska.

  Niam köper av Skanska i Helsingfors

  Skanska Niam har tecknat avtal med Skanska Commercial Development Nordic om att förvärva en 9 000 kvadratmeter stor nyproducerad kontorsfastighet i Helsingfors.

 • Styrelserum

  Catherine Marcus till Skanskas styrelse

  Skanska Catherine Marcus föreslås bli ny styrelseledamot i Skanska. Samtidigt föreslås omval av övriga ledamöter.

 • Skanska_Falkenberg

  Bygger hyresrätter i Falkenberg

  Skanska Skanska ska bygga 126 hyreslägenheter i Falkenberg åt Gekås AB. Värdet på bygguppdraget är cirka 170 miljoner kronor.

 • Även taken i kvarteret ska utnyttjas. Bild: AMF Fastigheter.

  Utvecklar Urban Escape för 1,2 miljarder

  Skanska Skanska har tecknat avtal med AMF Fastigheter om att bygga ett nytt hus för handel och kontorsverksamhet i kvarteret Urban Escape i centrala Stockholm. Kontraktet är värt cirka 1,2 miljarder kronor.

 • Skanskas bokslutskommuniké 2016

  Skanska Intäkterna uppgick till 151,3 (154,9) miljarder kronor, justerat för valutaeffekter minskade intäkterna med 1 procent. Rörelseresultatet uppgick till 8,2 (6,5) miljarder kronor, justerat för valutaeffekter ökade rörelseresultatet med 27 procent. Nedskrivningar i projektutvecklingsverksamheten uppgick till cirka 500 Mkr. Jämförelseperioden inkluderar nedskrivningar i Byggverksamheten till ett belopp om 750 Mkr. Resultatet per aktie ökade med 33 [läs mer…]

 • hermelin

  Tre rapporter att vänta i veckan

  Skanska Rapportsäsongen är i full gång och tre av de börsnoterade samhällsbyggnadsbolagen, som inkluderas i Fastighetsnytts aktieindex FSBX, har redan släppt sina rapporter för kvartalet. Ytterligare tre kommer att offentliggöra sina bokslut i veckan.

 • Sthlm 01. Visionsbild: Skanska.

  Investerar 1,3 miljarder i nytt projekt

  Skanska Skanska har beslutat att bygga kontorshuset Sthlm 01 i Hammarby Sjöstad. Huset kommer att ha en uthyrningsbar yta på cirka 26 000 kvadratmeter och investeringen ligger på 1,3 miljarder.

 • STUDIO ligger på Universitetsholmen i Malmö. Bild: Skanska.

  CBRE flyttar till STUDIO i Malmö

  Skanska CBRE flyttar sitt Malmökontor till Skanskas nybyggda hus STUDIO i centrala staden. Samtidigt rekryteras Jenny Wohlfart som A&T Investor Leasing i Malmö.

 • Bild: Skanska.

  Hyr ut i Hammarby Sjöstad

  Skanska Skanska Fastigheter har tecknat avtal med läkemedelsbolaget Boehringer Ingelheim som hyr 1 770 kvadratmeter i Sthlm 03 i Sthlm New Creative Business Spaces i Hammarby Sjöstad.

 • Runt ESS (i vänsterkanten mot åkrarna i bild) kommer den nya stadsdelen Brunnshög att växa fram. Bild: Lunds kommun.

  Bygger tredje etappen av ESS

  Skanska Skanska har tecknat avtal med ESS, den nya forskningsanläggningen som byggs utanför Lund, om att bygga den tredje etappen av anläggningen. Kontraktet är värt 2,5 miljarder kronor.

 • Skanska äger sedan tidigare kontorshus vid Hammarby Kaj i samma stadsdel. Bild: Skanska.

  Vill bygga kontor i Hammarby Sjöstad

  Skanska Skanska investerar 200 miljoner kronor genom att köpa mark i Hammarby Sjöstad, Stockholm. Tomten ska användas för att i framtiden bygga kontor.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived