Posts Tagged ‘SBB’

 • SBB köper tre fastigheter i Norge

  SBB Samhällsbyggnadsbolaget i Norden har förvärvat norska samhällsfastighetsbolaget Offentlige Bygg AS och därigenom tagit över bolagets tre fastigheter som totalt omfattar 15 200 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Fastigheterna som är belägna i Drammen, Sarpsborg och Arendal är fullt uthyrda.

 • Storägare ökar i SBB – Kvalitena lämnar

  SBB Arvid Svensson Invest och Compactor Fastigheter har ökat sina innehav i Samhällsbyggnadsbolaget. Arvid Svensson har köpt på sig 26 miljoner A-aktier och har därmed över 10 procent av rösterna i bolaget vilket gör att man är näst röststarkaste ägare efter vd Ilija Batljan.

 • SBB får rating av Moody’s

  SBB Internationella ratinginstitutet Moody’s har tilldelat Samhällsbyggnadsbolaget i Norden det publika kreditbetyget B1. Betyget är SBB:s första från ett av de ledande ratinginstituten.

 • SBB noterar hybridobligation

  SBB Sedan tidigare har SBB, beslutat om notering av ett hybridobligationslån. Nasdaq har nu godkänt bolagets ansökan om upptagande av handel av hybridobligationen.

 • Norsk ex-minister till SBB:s styrelse

  SBB Samhällsbyggnadsbolaget i Norden har kallat till en extrastämma där en av frågorna blir val av ny styrelseledamot. I kallelsen skriver bolaget att aktieägare föreslagit att styrelsen utökas med en person och att man utser Anne-Grethe Strøm-Erichsen till ny ledamot.

 • SBB listar preferensaktie

  SBB Samhällsbyggnadsbolaget i Norden har ansökt om att bolagets preferensaktie tas upp för handel på Nasdaqs tillväxtmarknad First North. Beräknad första handelsdag är torsdagen 12 oktober.

 • SBB utökar hybridobligation

  SBB Samhällsbyggnadsbolaget i Norden kommer under fredagen att emittera nya hybridobligationer inom ramen för sitt hybridsobligationslånet. Man emitterar 300 miljoner kronor, i en så kallad tap issue.

 • Johansson ökar innehav i SBB

  SBB Sven-Olof Johansson har via sitt bolag Compactor Fastigheter köpt på sig ytterligare 11 751 861 B-aktier i Samhällsbyggnadsbolaget i Norden där han är en stor ägare och sitter i styrelsen. Enligt ett pressmeddelande från SBB äger Compactor nu 15 997 977 A-aktier och 25 405 525 B-aktier i SBB.

 • Insider köper i SBB

  SBB Oscar Lekander, som är affärsutvecklingschef i Samhällsbyggnadsbolaget köpte på torsdagen 167 700 B-aktier i bolaget till kursen 6,2 kronor per aktie.

 • SBB förvärvar nio samhällsfastigheter

  SBB Samhällsbyggnadsbolaget (SBB) har tecknat avtal om förvärv av nio samhällsfastigheter med offentlig verksamhet, i Huddinge.

 • SBB avser emittera två obligationer

  SBB Nordea har av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden fått i uppdrag att utreda förutsättningarna för två nya emissioner på kapitalmarknaden, dels en hybridobligation, dels en senior icke-säkerställd obligation.

 • Styrelseledamot i SBB tankar aktier

  SBB Styrelseledamoten Hans Runesten köpte 29 augusti 250 000 B-aktier i Samhällsbyggnadsbolaget i Norden. Aktierna köpte han till kursen 6,012 kronor vilket innebär en investering om 1,5 miljoner kronor.

 • SBB rekryterar från Oscar Properties

  SBB Samhällsbyggnadsbolaget har rekryterat Jenny Linghede som projektchef. Närmast kommer hon från Oscar Properties där hon varit senior projektledare.

 • Utvecklar 1500 bostäder i Haninge

  SBB Samhällsbyggnadsbolaget i Norden kommer i samarbete med HSB, K2A och Innovation Properties att utveckla 1500 nya bostäder i stadsdelen Västerhaninges centrum i Haninge kommun. SBB säljer byggrätter till de andra aktörerna.

 • Batljan bygger 1000 bostäder i Falun

  SBB Samhällsbyggnadsbolaget fortsätter sin satsning i Falun, med planer på att bygga en ny stadsdel med 1 000 nya bostäder. Det är området Born som ska omvandlas från industri till en ny stadsdel.

 • Riskfyllt upplägg med enorm uppsida

  SBB Ilija Batljan har på ett år byggt upp ett fastighetsbolag med cirka 20 miljarder kronor i fastighetsvärde. Upplägget upplevs av vissa som riskfyllt, men uppsidan är stor och bakom bolaget har en grupp rutinerade rävar ställt sig.

 • Svårbedömd första rapport från SBB

  SBB Samhällsbyggnadsbolaget i Norden offentliggjorde på fredagen sin första delårsrapport som ett publikt och börslistat fastighetsbolag. Bolaget är i väldigt snabb tillväxt och därför vanskligt att jämföra. Man får således förlita sig på diverse nyckeltal för att bedöma bolagets rapport och de flesta av dessa ser relativt bra ut.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived