Posts Tagged ‘SBB’

 • Norsk ex-minister till SBB:s styrelse

  SBB Samhällsbyggnadsbolaget i Norden har kallat till en extrastämma där en av frågorna blir val av ny styrelseledamot. I kallelsen skriver bolaget att aktieägare föreslagit att styrelsen utökas med en person och att man utser Anne-Grethe Strøm-Erichsen till ny ledamot.

 • SBB listar preferensaktie

  SBB Samhällsbyggnadsbolaget i Norden har ansökt om att bolagets preferensaktie tas upp för handel på Nasdaqs tillväxtmarknad First North. Beräknad första handelsdag är torsdagen 12 oktober.

 • SBB utökar hybridobligation

  SBB Samhällsbyggnadsbolaget i Norden kommer under fredagen att emittera nya hybridobligationer inom ramen för sitt hybridsobligationslånet. Man emitterar 300 miljoner kronor, i en så kallad tap issue.

 • Johansson ökar innehav i SBB

  SBB Sven-Olof Johansson har via sitt bolag Compactor Fastigheter köpt på sig ytterligare 11 751 861 B-aktier i Samhällsbyggnadsbolaget i Norden där han är en stor ägare och sitter i styrelsen. Enligt ett pressmeddelande från SBB äger Compactor nu 15 997 977 A-aktier och 25 405 525 B-aktier i SBB.

 • Insider köper i SBB

  SBB Oscar Lekander, som är affärsutvecklingschef i Samhällsbyggnadsbolaget köpte på torsdagen 167 700 B-aktier i bolaget till kursen 6,2 kronor per aktie.

 • SBB förvärvar nio samhällsfastigheter

  SBB Samhällsbyggnadsbolaget (SBB) har tecknat avtal om förvärv av nio samhällsfastigheter med offentlig verksamhet, i Huddinge.

 • SBB avser emittera två obligationer

  SBB Nordea har av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden fått i uppdrag att utreda förutsättningarna för två nya emissioner på kapitalmarknaden, dels en hybridobligation, dels en senior icke-säkerställd obligation.

 • Styrelseledamot i SBB tankar aktier

  SBB Styrelseledamoten Hans Runesten köpte 29 augusti 250 000 B-aktier i Samhällsbyggnadsbolaget i Norden. Aktierna köpte han till kursen 6,012 kronor vilket innebär en investering om 1,5 miljoner kronor.

 • SBB rekryterar från Oscar Properties

  SBB Samhällsbyggnadsbolaget har rekryterat Jenny Linghede som projektchef. Närmast kommer hon från Oscar Properties där hon varit senior projektledare.

 • Utvecklar 1500 bostäder i Haninge

  SBB Samhällsbyggnadsbolaget i Norden kommer i samarbete med HSB, K2A och Innovation Properties att utveckla 1500 nya bostäder i stadsdelen Västerhaninges centrum i Haninge kommun. SBB säljer byggrätter till de andra aktörerna.

 • Batljan bygger 1000 bostäder i Falun

  SBB Samhällsbyggnadsbolaget fortsätter sin satsning i Falun, med planer på att bygga en ny stadsdel med 1 000 nya bostäder. Det är området Born som ska omvandlas från industri till en ny stadsdel.

 • Riskfyllt upplägg med enorm uppsida

  SBB Ilija Batljan har på ett år byggt upp ett fastighetsbolag med cirka 20 miljarder kronor i fastighetsvärde. Upplägget upplevs av vissa som riskfyllt, men uppsidan är stor och bakom bolaget har en grupp rutinerade rävar ställt sig.

 • Svårbedömd första rapport från SBB

  SBB Samhällsbyggnadsbolaget i Norden offentliggjorde på fredagen sin första delårsrapport som ett publikt och börslistat fastighetsbolag. Bolaget är i väldigt snabb tillväxt och därför vanskligt att jämföra. Man får således förlita sig på diverse nyckeltal för att bedöma bolagets rapport och de flesta av dessa ser relativt bra ut.

 • Bröt mot takeover-regler och god sed på aktiemarknaden

  SBB SBB bröt mot de så kallade takeover-reglerna när man lät bli att lägga ett budpliktsbud på utestående preferensaktier och teckningsoptioner i Högkullen inom fyra veckor från att man tillträdde samtliga stamaktier i Högkullen. Det menar Aktiemarknadsnämnden.

 • Batljan, Kvalitena och Johansson största ägare i SBB

  SBB Ilija Batljan var Samhällsbyggnadsbolagets störste ägare vid utgången på första kvartalet. Per den 31 mars kontrollerar Batljan, som även är SBB:s vd, 15,6 procent av kapitalet och 40,9 procent av rösterna i bolaget.

 • Batljan säljer på tre orter

  SBB Samhällsbyggnadsbolaget, SBB, säljer totalt nio fastigheter i Oskarshamn, Nyköping och på Gotland för totalt 216 miljoner kronor. Fastigheterna är dels kommersiella, dels bostadsfastigheter.

 • SBB köper 14 fastigheter

  SBB SBB i Norden har förvärvat 13 fastigheter i Västerås och 1 fastighet i Hallstahammar för 333,7 miljoner.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived