Posts Tagged ‘Regeringen’

 • 2017: Ökad byggtakt och svajande marknad

  Regeringen Det har varit ett händelserikt 2017 sett till utvecklingen på den svenska bostadsmarknaden. Byggtakten har ökat, statliga byggbonusar har delats ut och hyresfrågan diskuteras fortsatt intensivt. Men kanske går året ändå till historien som året då marknaden vände?

 • Nya förslag för statlig bostadsfinansiering

  Regeringen På onsdagen tog bostadsminister Peter Eriksson emot ett betänkande om förbättrad bostadsfinansiering. Bland annat föreslås statliga topplån, statliga kreditgarantier och höjda schablonbelopp för produktionskostnad. 

 • Utredare: Fängelse för svartkontrakt

  Regeringen Höj straffet för oskäliga andrahandshyror och svartkontrakt på hyresmarknaden. Det föreslår utredaren Jan Josefsson i ett betänkande om svarthandeln på hyresmarknaden som lämnades till regeringen på tisdagen.

 • Staten satsar miljoner på innovation

  Regeringen Regeringen satsar 100 miljoner kronor på Smart Built Environment 2016-2019 och därefter utökas nog budgeten för projektet som fortsätter fram till 2028.

 • 204 kommuner vill ha byggbonus

  Regeringen 204 kommuner har lämnat in ansökningar till Boverket för att ta del av regeringens byggbonus. Totalt ska 1,8 miljarder delas ut nästa år.

 • Färre nyanlända anvisas nästa år

  Regeringen Under nästa år ska 15 200 nyanlända anvisas enligt den bosättningslag som trädde i kraft 2016.

 • Lööf: ”Skattesystemet måste förändras”

  Regeringen Under parollen ”mer mark och mer marknad” vill Alliansens mest framgångsrika parti just nu förändra bostadspolitiken. ”Bort med statliga byggsubventioner och sätt ned foten kring ett förändrat skattesystem” – tycker Centerpartiets ledare Annie Lööf.

 • Öppnar för nya bostadspolitiska samtal

  Regeringen Under ett så kallat hearing på fredagsmorgonen frågades politiker ut om utvecklingen framåt i Stockholmsregionen. Bland många självklarheter meddelade regeringsföreträdare ett tydligt ”ja” i frågan om nya bostadssamtal med oppositionen.

 • Sju myndigheter lämnar Stockholm

  Regeringen I syfte att få en bättre spridning på de statliga myndigheterna har regeringen beslutat att omlokalisera sju av dem från Stockholms län till andra orter runt om i landet.

 • Uppdrag för att minska diskriminering

  Regeringen Diskrimineringsombudsmannen och Myndigheten för delaktighet har fått i uppdrag att öka kunskapen om diskriminering på arbets- och bostadsmarknaden.

 • Thomas Bodström blir landshövding

  Regeringen Den före detta socialdemokratiska justitieministern Thomas Bodström tar över rollen som landshövding i Stockholms län efter att Chris Heister lämnar.

 • Begränsat detaljplanekrav = fler bostäder?

  Regeringen Istället för att all sammanhållen bebyggelse ska prövas genom en detaljplan, föreslår regeringens utredare att den i vissa fall ska kunna prövas direkt genom ett bygglov.

 • Optimism om statsfinanserna inför valåret

  Regeringen Finansminister Magdalena Andersson (S) räknar med rejält stärkta statsfinanser framöver, vilket ger utrymme för en välfylld valbudget. Men från bankhåll ses regeringens nya prognos som väl optimistisk.

 • Regeringen: ”byggrätter ska bebyggas”

  Regeringen Regeringen startar en ny utredning som ska säkerställa att byggrätter som redan finns i detaljplaner också bebyggs. Utredare blir Vänsterpartiets bostadspolitiska talesperson Nooshi Dadgostar.

 • Statliga bidrag för ett ökat träbyggande

  Regeringen Föreningen Trästad Sverige, som jobbar för ett ökat byggande i trä, får ett bidrag på 6 miljoner kronor. Det har regeringen för avsikt att besluta om på torsdagens regeringssammanträde.

 • Läge för öronmärkning?

  Regeringen En grundläggande pusselbit för att arbetsmarknaden ska fungera är att människor utbildar sig – gärna till de yrken som behöver arbetskraft. Var ligger ansvaret för att matchningen blir rätt? Måste branschen bli bättre på att själva påverka utbildningarna? Fastighetsnytt träffar Helene Hellmark Knutsson (S), minister för högre utbildning och forskning.

 • Ny generaldirektör till Boverket

  Regeringen Anders Sjelvgren tillförordnas som ny generaldirektör på Boverket från 1 juli 2017. Det meddelade bostadsminister Peter Eriksson (mp) under en presskonferens på onsdagen.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived