Posts Tagged ‘Peter Eriksson’

 • En alltför analog byggprocess

  Peter Eriksson Lantmäteriet har nu överlämnat sin slutrapport för regeringsuppdraget Digitalt Först. Slutsats: det största hindret är en splittrad och analog informationsförsörjning. 

 • Bostadsbristen driver på svarthandeln 

  Peter Eriksson I november lämnade utredare flera förslag till regeringen om att skärpa lagstiftningen när det gäller bytesrätt, oskäliga andrahandshyror och svartkontrakt på hyresmarknaden. ”Det finns skäl för att vara tuffare och minska risken för att folk blir utnyttjade”, säger bostadsminister Peter Eriksson (MP).

 • 2017: Ökad byggtakt och svajande marknad

  Peter Eriksson Det har varit ett händelserikt 2017 sett till utvecklingen på den svenska bostadsmarknaden. Byggtakten har ökat, statliga byggbonusar har delats ut och hyresfrågan diskuteras fortsatt intensivt. Men kanske går året ändå till historien som året då marknaden vände?

 • 12 000 nya bostäder i Haninge

  Peter Eriksson Runt 12 000 bostäder planeras till den nya stadsdelen Hemfosa i Haninge Kommun. Ett resultat av ett nytt samarbete mellan Haninge kommun och staten. I dagsläget bor 200 personer i Hemfosa.

 • 30 statliga miljoner till digitalisering

  Peter Eriksson Regeringen satsar 30 miljoner kronor på en digitaliserad samhällsbyggnadsprocess. Det är Lantmäteriet och Boverket som får i uppdrag att främja processen. 

 • Tecknar avsiktsförklaring mot övergrepp

  Peter Eriksson Peter Eriksson har kallat till sig branschföreträdare för att kraftsamla mot kränkande behandling i spåren av #metoo. Idag tecknades en avsiktsförklaring mot övergrepp inom branschen. 

 • Peter Eriksson agerar mot kränkningar

  Peter Eriksson Bostadsminister Peter Eriksson (MP) vill att branschen gemensamt agerar mot kränkningar och bjuder därför in 14 olika aktörer till ett samtal den 30 november. ”Som bostadsminister vill jag nu att vi gemensamt agerar för att ingen kvinna ska utsättas för kränkningar och övergrepp”, säger han.

 • Rekordmånga kommuner får byggbonus

  Peter Eriksson Boverket meddelade i dag, måndag, att regeringen delar ut totalt 1,8 miljarder kronor till två tredjedelar av Sveriges kommuner. Vinnare är Stockholms län som beviljas totalt 471 miljoner kronor. 

 • Avmattning kan resultera i fler hyresrätter

  Peter Eriksson ”Förhoppningen är att avmattningen för bostadsrätter ska resultera i att det byggs fler hyresrätter,” säger Peter Eriksson när han kommenterar bostadsmarknadsläget.

 • ”Möjliggör 40 000 bostäder till 2030”

  Peter Eriksson Som Fastighetsnytt tidigare skrivit ska Bällstaradarn få en avlastande radar i Uppsala, för att möjliggöra bygget av upp mot 10 000 nya bostäder. På fredagen presenterades planerna ytterligare. 

 • Bostadsministern: Vi har redan social housing

  Peter Eriksson Boverket har i en tidigare rapport förespråkat social housing, men Sverige är fortsatt i princip det enda EU-landet som säger nej. Frågan är dock om vi inte redan arbetar enligt modellen?

 • Bostadsministern: Tomma tunnor skramlar mest

  Peter Eriksson Fastighetsnytt har pratat med bostadsminister Peter Eriksson (MP) som avfärdar Moderaternas kritik om regeringens bostadspolitik och klassar det som okunskap. Han ser heller inga blocköverskridande överenskommelser förrän direkt efter valet nästa år.

 • 204 kommuner vill ha byggbonus

  Peter Eriksson 204 kommuner har lämnat in ansökningar till Boverket för att ta del av regeringens byggbonus. Totalt ska 1,8 miljarder delas ut nästa år.

 • Förenklad kontroll av serietillverkade hus

  Peter Eriksson Förra veckan tog bostadsminister Peter Eriksson emot Boverkets förslag om utökad kontroll av serietillverkade hus. ”Nu ska de skickas ut på remiss”, säger han.

 • Miljoner till bättre inomhusmiljö

  Peter Eriksson På tisdagen presenterade regeringen en satsning på 105 miljoner kronor som ska höja kompetensen om inomhusmiljöer, minska byggskador och uppdatera BETSI-undersökningen. Fastighetsnytt var på plats när Peter Eriksson presenterade satsningen i en bostadslägenhet på Södermalm i Stockholm.

 • Lööf: ”Skattesystemet måste förändras”

  Peter Eriksson Under parollen ”mer mark och mer marknad” vill Alliansens mest framgångsrika parti just nu förändra bostadspolitiken. ”Bort med statliga byggsubventioner och sätt ned foten kring ett förändrat skattesystem” – tycker Centerpartiets ledare Annie Lööf.

 • Regeringen pekar ut nio nya stadsdelar

  Peter Eriksson Nio områden i sex kommuner pekas ut för nybyggnation av cirka 100 000 bostäder enligt regeringens program där man vill samordna större, samlade exploateringar.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived