Posts Tagged ‘Malmö’

 • Internationell stad

  Mångfald som konkurrensfördel

  Malmö Gränskontrollerna har saktat ner integrationsarbetet i Öresundsregionen, men det börjar se ljusare ut för pendlarna. Viktigt för en internationell stad som Malmö där integrationsarbete och mångfald är en nyckel till framgång.

 • Kvarteret Brännaren, Sorgenfri. Illustration Ludvig von Hofsten, Malmö stadsbyggnadskontor.

  Malmö stad köper av Kungsleden

  Malmö Malmö stad förvärvar fastigheten Brännaren 8 i stadsdelen Sorgenfri av Kungsleden och köpeskillingen uppgår till 79 miljoner.

 • Patrik Hall, Per Ekelund, Katrin Stjernfeldt-Jammeh, Erik Selin och Terje Johansson jobbar tillsammans för att Culture Casbah ska bli verklighet. Foto: Sverrir Thór.

  En bro mellan Rosengård och Malmö

  Malmö När en grupp företagsledare samt kommunstyrelsens ordförande i Malmö stad satte sig ned på restaurangen Jallatrappan i Rosengård i höstas stod det i det närmaste klart att Culture Casbah, ett av Sveriges mest spektakulära stadsbyggnadsprojekt någonsin skulle bli av. Ambitionen är att bygga ihop en av Malmös mest problemtyngda stadsdelar med övriga staden och projektet har potentialen att ge Rosengård och dess befolkning ett välbehövligt och framförallt välförtjänt lyft.

 • Petra Sörling Foto HSB

  Vd utsedd för Culture Casbah

  Malmö Delägarna bakom Rosengård Fastighets AB har utsett Petra Sörling till vd för bolaget. Hon tillträder tjänsten den 1 augusti 2017.

 • Bild: Catena.

  Catena bygger nytt i syd

  Malmö Catena bygger en ny logistikfastighet i Burlöv i närheten av Malmö. Bolaget investerar 106 miljoner kronor i fastigheten, där man tecknat ett 10-årigt hyresavtal med Svensk Cater.

 • culturecasbahba

  ”Kan inte räkna kronor och ören på dag ett”

  Malmö Stadsutvecklingsprojektet Culture Casbah i Rosengård, Malmö är ett av vår tids mest omdiskuterade sådana. Projektet har både hyllats och fått skarp kritik. Under Business Arena Göteborg förklarade några av aktörerna varför de vill vara med i projektet.

 • Emporia office

  Hyr ut i Emporia

  Malmö Kungsleden har tecknat ett hyresavtal med Lidl Sveriges fastighetskontor i fastigheten Marknadsplatsen 8 (Emporia Office) i Hyllie i Malmö.

 • Nyhamnen_Wihlborgs

  Hyr ut i Nyhamnen

  Malmö Wihlborgs har tecknat hyresavtal med advokatfirman LA Partners i kvarteret Sirius som byggs i Nyhamnen i Malmö.

 • Byggkranar

  Kontor blir bostäder i Skåne

  Malmö Under året kommer ska Stena Fastigheter göra om flera kontorslokaler i Malmö och Lund till bostäder. Totalt handlar det om 80 nya lägenheter.

 • Riksbyggen bygger bostäder på Ön, Limhamn. Bild: Fojab Arkitekter.

  Grönt ljus för 366 nya bostäder i Malmö

  Malmö Under årets första kvartal har 1 000 bygglov beviljats i Malmö. På stadsbyggnadsnämndens möte beviljades tre nya projekt med totalt 366 nya bostäder.

 • Visionsbild för de nya kvarteren: Kanozi.

  Hyllie växer med fem nya kvarter

  Malmö Hyllie i Malmö växer med ytterligare fem kvarter bostäder och kontor, efter att stadsbyggnadsnämnden antagit detaljplanen för ett fyra hektar stort område söder om kontorshusen Klipporna och Citytunneln.

 • Uthyrning

  Hyr ut i Malmötryckeri

  Malmö Numera Mässor och Candidator hyr 750 kvadratmeter vardera i Sydsvenska Dagbladets gamla lokaler i Malmö.

 • nyhamnen malmö jernhusen

  500 bostäder i Malmös Nyhamn

  Malmö På fredagen fattade Malmös stadsbyggnadsnämnd beslut om att skicka en detaljplan för 500 nya bostäder och 800 arbetsplatser i Södra Nyhamnen – Malmös nya stadsdel.

 • Nordisk Film

  Atrium Ljungberg bygger åt Nordisk Film

  Malmö I samarbete med Atrium Ljungberg öppnar Nordisk Film biografsalonger i Uppsala och Malmö.

 • Josefin Klein och Vesna Vasiljkovic. Foto: Tengbom.

  Tengbom rekryterar i Öresund

  Malmö Tengbom rekryterar Vesna Vasilkovic som ny studiochef för Arkitektur och Stadsbyggnad till Öresundskontoret. Josefin Klein rekryteras som studiochef för Vård och Skola.

 • Mikael Strand. Foto: Wihlborgs.

  Ny regionchef för Wihlborgs i Malmö

  Malmö Wihlborgs rekryterar Mikael Strand som ny regionchef i Malmö. Han kommer närmast från Midroc, och efterträder Lennart Jönsson som byter roll.

 • wihlborgs origo

  Wihlborgs bygger nytt kontorshus i Hyllie

  Malmö Wihlborgs förvärvar projektet Origo i Hyllie, Malmö – ett projekt som omfattar drygt 6 800 kvadratmeter byggrätter för kontor. Bolaget betalar 238 miljoner kronor och kommer själva att slutföra projektet.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived