Posts Tagged ‘Kungsleden’

 • Mäklar aktier för 77 miljoner i ett sjok

  Kungsleden Danske Bank mäklade på onsdagseftermiddagen en post om 1 329 622 aktier i Kungsleden, vilket motsvarar 0,6 procent av kapitalet i fastighetsbolaget. Aktierna mäklades internt till kursen 58 kronor per aktie.

 • Kungsleden lånar 1,35 miljarder

  Kungsleden Kungsleden har emitterat två obligationer till ett sammanlagt värde om 1 350 miljoner kronor. Emissionerna sker inom ramen för bolagets nyupprättade MTN-program. Likviden från emissionen kommer att användas för refinansiering av säkerställd kortsiktig bankfinansiering.

 • Rekryterar från CBRE och Kungsleden

  Kungsleden SEB Investement Management rekryterar Karin Polstam och Henrik Strömgren till sin fastighetsverksamhet.

 • Storpost i Kungsleden mäklas

  Kungsleden Danske Bank mäklade på onsdagseftermiddagen en aktiepost om 355 901 aktier i Kungsleden, motsvarande 0,2 procent av kapitalet i bolaget. Aktierna mäklades internt till kursen 56,15 kronor.

 • Newsec tar över Kungsledens ekonomi

  Kungsleden Newsec har vunnit uppdraget att hantera Kungsledens ekonomiska förvaltning när de väljer att outsourca verksamheten.

 • Kungsleden får kreditbetyg och öppnar MTN-program

  Kungsleden Kungsleden har av internationella ratinginstitutet Moody‘s erhållit kreditbetyget Ba1 vilket är snäppet under ett investment grade-betyg. Betyget har positiva utsikter vilket innebär att det kan höjas till Baa3 (investment grade).

 • Är Kungsleden en uppköpskandidat?

  Kungsleden Amerikanska investmentjätten Blackstone har varit i köpartagen på den nordiska fastighetsmarknaden, i alla fall på aktiesidan. I börsfördjupningen på Business Arena uppstod frågan om det fanns några fler uppenbara uppköpskandidater.

 • Kungsledens vd och CFO köper optioner

  Kungsleden Kungsledens två stora privata aktieägare, Gösta Welandson och Olle Florén, har utfärdat köpoptioner på bolagets aktie till dess ledningsgrupp. Syftet med optionerna är att skapa tydliga och direkta incitament.

 • Vd köper aktier i Kungsleden

  Kungsleden Kungsledens vd Biljana Pehrsson köpte på tisdagen 2 000 aktier i bolaget. Transaktionen gjorde hon till kursen 53,6 kronor per aktie.

 • Kungsleden delårsrapport K2 2017

  Kungsleden Första halvåret i korthet  De totala intäkterna uppgick till 1 181 Mkr (1 222) och driftnettot till 753 (785).  Förvaltningsresultatet blev 466 Mkr (486).  Orealiserade värdeförändringar i fastighetsportföljen uppgick till 648 Mkr (912).  Periodens resultat ökade till 924 Mkr (769), motsvarande 4,54 kronor per aktie (4,13).  Nyuthyrningen uppgick till 91 Mkr (104) och nettouthyrningen till [läs mer…]

 • Kungsleden-aktier för 6 miljoner mäklas

  Kungsleden Handelsbanken internmäklade på torsdagseftermiddagen en aktiepost om 115 429 aktier i Kungsleden. Det motsvarar 0,1 procent av kapitalet i bolaget.

 • Bygger nytt i Umeå

  Kungsleden Kungsleden har tecknat ett hyresavtal med trampolinparken Jump i Umeå som hyr en yta om 3 000 kvadratmeter i fastigheten Laven 6 som Kungsleden kommer att bygga åt Jump.

 • HSB bygger 375 bostäder i Örebro

  Kungsleden HSB Projektpartner och HSB Mälardalen förvärvar en fastighet i Örebro, med avsikt att bygga cirka 375 nya bostäder. Säljare är Kungsleden.

 • SVT gör miljonförluster på lokaluthyrning

  Kungsleden Sveriges Television, SVT, har förlorat miljoner på sin andrahandsuthyrning de senaste tre åren. Det avslöjar bolagets årsredovisningar. ”Vi ser det inte som att vi går back”, säger Hanna Dowling, chef för företagskommunikation på SVT, till Fastighetsnytt.

 • Rekryterar ekonomi- HR- och IT-chefer

  Kungsleden Kungsleden har rekryterat tre medarbetare inom ekonomi, HR och IT. Bland annat rekryteras Peter Andersson som ekonomichef från rollen som CFO på ICA Fastigheter.

 • Kungsleden sänker målet för belåningsgrad

  Kungsleden Styrelsen för Kungsleden har beslutat att justera bolagets finansiella till den grad att man sänker riktvärdet för bolagets belåningsgrad till 50 procent.

 • Utvecklingen går vidare i Sorgenfri

  Kungsleden Malmö stad har tecknat exploateringsavtal med Riksbyggen, Kungsleden och Granen Fastighetsutveckling för 300 nya bostäder i kvarteret Brännaren – ett led i omvandlingen Sorgenfri.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived