Posts Tagged ‘Hyresgästföreningen’

 • Miljoninsats ska motverka segregation

  Hyresgästföreningen SABO ska med hjälp av allmännyttans innovationslabb utforma metoder och verktyg för bostadsbolag som vill minska utanförskap i samhället. Projektet har beviljats 4,8 miljoner under två år av Vinnova.

 • Hyresgästföreningen vill se ny bopolitik

  Hyresgästföreningen Hyresgästföreningen initierar ett forsknings- och kunskapsprojekt i syfte att ta fram en underlag för en kunskapsbaserad bostadspolitik, för att lyfta frågan och möjliggöra politiska lösningar på bostadsbristen. 

 • ”D. Carnegie är ovilliga att diskutera”

  Hyresgästföreningen Hyresgästföreningen säger upp ramavtalet med D. Carnegie & Co. i Eskilstuna och Strängnäs på grund av misslyckade omförhandlingar.

 • Utredare: Fängelse för svartkontrakt

  Hyresgästföreningen Höj straffet för oskäliga andrahandshyror och svartkontrakt på hyresmarknaden. Det föreslår utredaren Jan Josefsson i ett betänkande om svarthandeln på hyresmarknaden som lämnades till regeringen på tisdagen.

 • 211 000 hyresrätter färdigförhandlade

  Hyresgästföreningen 211 000 hyresgäster har fått sin hyra för 2018 klar, delvis då många av fjolårets avtal var fleråriga. För de avtalen är den genomsnittliga hyreshöjningen 0,7 procent.

 • Högre hyra för tiotusentals hushåll

  Hyresgästföreningen Förhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och MKB är klara och resulterade i en hyreshöjning på 1,02 procent för cirka 22 500 hushåll i Malmö. 

 • Hofverberg till Hyresgästföreningen

  Hyresgästföreningen Företagsekonomen Martin Hofverberg har anställts som ny boendeekonom i Hyresgästföreningen, där han tidigare varit förhandlingsstrateg för Region Stockholm.

 • Föreslår skattereform för hyresrätter

  Hyresgästföreningen Hyresmarknadens parter har länge propagerat för mer rättvisa skatter och balanserade villkor för hyresrätten. Nu går SABO, Hyresgästföreningen och Fastighetsägarna fram med ett gemensamt förslag till skattereform.

 • Svartkontrakt drabbar unga storstadsbor

  Hyresgästföreningen Knappt fem procent har köpt sitt hyreskontrakt svart, enligt en färsk studie. Siffran är lägre än vad man tidigare har antagit men det ser extra dystert ut bland unga storstadsbor.

 • Rekordmånga unga tvingas bo kvar hemma

  Hyresgästföreningen Hyresgästföreningens årliga kartläggning visar att bostadsmarknaden för unga har gått från dålig till usel de senaste tjugo åren. Frågan diskuterades i riksdagen under torsdagen.

 • Hyrorna klara i Lulebo

  Hyresgästföreningen Lulebo har kommit överens med Hyresgästföreningen om en hyreshöjning på 0,85 procent. Dessutom har man kommit överens om hur avtalet för så kallat hyresgäststyrt lägenhetsunderhåll ska tillämpas.

 • Hyresstrandningen över i Blekinge

  Hyresgästföreningen Fastighetsägarna Syd och Hyresgästföreningen har nu kommit överens om 2017 års hyreshöjning, vars förhandlingar strandade i november förra året. Parterna ska också försöka effektivisera kommande förhandlingar.

 • Ny förhandlingschef i region Norrland

  Hyresgästföreningen Hyresgästföreningen region Norrland har rekryterat Conny Säker som ny förhandlingschef. Han har jobbat i organisationen länge, bland annat som förtroendevald och som förhandlare.

 • Ljummen reaktion på regeringens vårbudget

  Hyresgästföreningen På tisdagen presenterade finansminister Magdalena Andersson årets vårbudget. För fastighetsbranschen fanns få nyheter, trots att branschen hade hoppats på mer.

 • Klara hyror för 24 000 göteborgare

  Hyresgästföreningen Bostadsbolaget i Göteborg har förhandlat klart 2017 års hyror för sina 24 000 lägenheter. Uppgörelsen slutade med att hyran i genomsnitt höjs med 0,65 procent i år.

 • Snabba förhandlingar i Stockholm

  Hyresgästföreningen Det går fort i Stockholms hyresförhandlingar uppger Hyresgästföreningen. 180 000 lägenheter har fått sin hyra färdigförhandlad, där nästan samtliga allmännyttiga bostadsbolag är klara.

 • Strandningen över i Göteborg

  Hyresgästföreningen Fastighetsägarna och Hyresgästföreningen i Göteborg har kommit överens om hyrorna för både 2016 och 2017. Detta efter att förhandlingarna förra året strandade, och Hyresnämnden kopplats in för att rättsligt lösa hyran.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived