Posts Tagged ‘Hemfosa’

 • Hemfosa går vidare i delningsprocessen

  Hemfosa Hemfosas styrelse går vidare med planerna att dela upp bolaget i två: samhällsfastigheter och kommersiella fastigheter. Beslut har nu fattats om att skapa ett nytt dotterbolag.

 • Lars Thagesson vice vd på SBB

  Hemfosa Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, SBB, rekryterar Lars Thagesson som vice vd och COO. Thagesson var bland annat med och grundade Hemfosa Fastigheter, i en motsvarande roll som COO.  

 • Styrelseledamot säljer Hemfosa-aktier

  Hemfosa Ulrika Valassi, styrelseledamot i Hemfosa Fastigheter, har den 16 januari sålt 1 600 aktier i bolaget. Aktierna sålde hon till kursen 110,29 kronor.

 • Huvudägarna minskar Hemfosa-innehav avsevärt

  Hemfosa Samtliga av de tre största ägarna i Hemfosa Fastigheter vid årsskiftet 2016/2017 har under 2017 sålt av stora delar av sitt innehav i samhällsfastighetsbolaget. Således har den störste ägaren, Fjärde AP-fonden, under fjolåret sålt 5,4 miljoner aktier.

 • 20 000 kvadratmeter logistik hyrs ut

  Hemfosa Hemfosa Fastigheter hyr ut logistikfastighet om 20 000 kvadratmeter i Göteborg. Ny hyresgäst blir Agitilty AB.

 • 12 000 nya bostäder i Haninge

  Hemfosa Runt 12 000 bostäder planeras till den nya stadsdelen Hemfosa i Haninge Kommun. Ett resultat av ett nytt samarbete mellan Haninge kommun och staten. I dagsläget bor 200 personer i Hemfosa.

 • Insynspersoner miljonsäljer Hemfosa-aktier

  Hemfosa Hemfosas styrelseordförande, Bengt Kjell, har i två transaktioner sålt 66 000 aktier i bolaget. Den första av de två transaktionerna ägde rum den 5 december och då sålde Kjell 6 000 aktier till kursen 109,4 kronor.

 • Robur minskar i Hemfosa

  Hemfosa Swedbanks fondbolag, Robur Fonder, sålde den 16 november 130 000 aktier i Hemfosa. Efter transaktionen äger Robur 7 852 001 aktier i samhällsfastighetsbolaget vilket motsvarar 4,65 procent av kapitalet och 4,94 procent av rösterna.

 • Storpost byter ägare i Hemfosa

  Hemfosa ABG Sundal Collier internmäklade på torsdagen en storpost i Hemfosa. 115 000 aktier bytte ägare till en kurs på 109,60 kronor per aktie. 

 • Avser dela Hemfosa i två bolag

  Hemfosa Styrelsen i Hemfosa har beslutat att utvärdera förutsättningarna för en delning av bolaget i två olika noterade bolag. Det ena bolaget kommer att vara ett renodlat samhällsfastighetsbolag medan det andra ska vara ett transaktionsintensivt och opportunistiskt bolag.

 • Två storposter i Hemfosa mäklade

  Hemfosa Två större aktieposter i Hemfosa bytte ägare på tisdagen. Strax före klockan halvfem på eftermiddagen mäklade Nordea en post om 156 021 stamaktie till kursen 99,55 kronor och cirka en timme tidigare hade SEB mäklat 150 000 aktier till samma kurs.

 • Mäklar storpost i Hemfosa

  Hemfosa ABG Sundal Collier mäklade på tisdagsförmiddagen en aktiepost om 184 232 stamaktier i Hemfosa. Aktieposten mäklades internt till kursen 99,53 kronor och dess värde var således drygt 18 miljoner kronor.

 • Minskar innehav i Hemfosa

  Hemfosa Swedbanks fondbolag Robur Fonder sålde på fredagen 161 532 stamaktier i Hemfosa Fastigheter. Enligt ett flaggningsmeddelande till Finansinspektionen uppgår fondbolagets innehav i samhällsfastighetsbolaget efter transaktionen till 8 360 364 aktier.

 • Hemfosas valberedning klar

  Hemfosa Valberedningen inför Hemfosas årsstämma som går av stapeln 18 april 2018 har utsetts och i enlighet med beslut från 2017 års stämma består den av representanter för de fyra röstmässigt största aktieägarna samt styrelsens ordförande.

 • Mäklar Hemfosa-aktier för 19 miljoner

  Hemfosa SEB mäklade på tisdagsförmiddagen en aktiepost om 200 000 stamaktier i Hemfosa Fastigheter, motsvarande 0,1 procent av kapitalet i bolaget.

 • Hemfosa köper fastigheter i Norge

  Hemfosa Hemfosa har tecknat avtal om förvärv av en samhällsfastighet i Bergen och två i Sarpsborg i Norge. Totalt förvärvas fastigheterna för 293 miljoner norska kronor, cirka 300 miljoner svenska kronor.

 • Chefsjurist säljer i Hemfosa

  Hemfosa Ylva Hult Palmryd, chefsjurist på Hemfosa, sålde den 8 augusti 2000 stamaktier i bolaget. Enligt Finansinspektionens insynsregister ägde transaktionen rum till kursen 100,8 kronor per aktie.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived