Posts Tagged ‘Göteborg’

 • Bild: Newsec.

  Alecta hyr ut till Trafikverket i Göteborg

  Göteborg Trafikverket har tecknat avtal med Alecta om att hyra 12 600 kvadratmeter kontor i kvarteret Kopparn i Gullbergsvass, Göteborg. Uthyrningsuppdraget har legat på Newsec.

 • Carolina Högvall. Foto: Krook & Tjäder.

  Carolina Högvall till Krook & Tjäder

  Göteborg Krook & Tjäder rekryterar planeringsarkitekten Carolina Högvall för att utveckla verksamheten inom stadsplanering. Hon kommer närmst från Göteborgs stad där hon varit projektledare för större stadsutvecklingsprojekt.

 • Agneta Hammer och Emmali Jansson Foto: Håkan Holgén.

  Agneta Hammer går i pension

  Göteborg Agneta Hammer, som varit stadsbyggnadsdirektör i Göteborg sedan 2012 kommer vid årsskiftet att gå i pension. Nu startar rekryteringsprocessen för att hitta hennes ersättare.

 • Piren2

  Platzer köper av Skanska i Göteborg

  Göteborg Platzer förvärvar kontorsfastigheten Piren2 på Lindholmen i Göteborg av Skanska Fastigheter för 410 miljoner kronor.

 • Piren2

  Skanska hyr ut på Lindholmen

  Göteborg Skanska hyr ut cirka 9 000 kvadratmeter i kontorshuset Piren2 i Göteborg till Volvo Cars och Autolivs samägda bolag Zenuity.

 • Riksbyggen_Seco

  Göteborg får flerfamiljshus i trä

  Göteborg Riksbyggen har tillsammans med Sweco vunnit en markanvisningstävling om att få uppföra ett flerfamiljshus i trä vid Gibraltargatan, Göteborg.

 • castellum goteborg

  Castellum hyr ut i centrala Göteborg

  Göteborg Castellum har tecknat hyresavtal om totalt 3 600 kvadratmeter kontorsyta på Östra Hamngatan 16 i Göteborg.

 • Hyresförhandling pågår

  Klara hyror för 24 000 göteborgare

  Göteborg Bostadsbolaget i Göteborg har förhandlat klart 2017 års hyror för sina 24 000 lägenheter. Uppgörelsen slutade med att hyran i genomsnitt höjs med 0,65 procent i år.

 • Magelungen

  Kungsleden hyr ut till gymnasieskola

  Göteborg Kungsleden har tecknat ett treårigt hyresavtal med Magelungen Utveckling AB om 900 kvadratmeter.

 • Ann-Sofie Hermansson foto_socialdemokraterna_goteborg

  ”Vi ska bygga ett nytt Halmstad”

  Göteborg Göteborg är motorn i den Västsvenska regionen. Hur ser man på de övriga kommunernas roll? Hur går det med den nya arenan? Och hur ska den goa själen bevaras när luckorna i staden fylls igen? Fastighetsnytt träffar Ann-Sofie Hermansson (S), kommunstyrelsens ordförande i Göteborg.

 • Henrik Saxborn, vd på Castellum och Hans Wallenstam, vd på Wallenstam.

  Castellum i bytesaffär med Wallenstam

  Göteborg Castellum och Wallenstam genomför en bytesaffär, där Castellum förvärvar två fastigheter i Göteborg och säljer två i Kallebäck och Mölnlycke centrum.

 • Det händer mycket i Mölndal just nu, bland annat ska det gamla pappersbruket Forsåker bli bostäder. Bild: MölnDala Fastighets.

  Wallenstam bygger 320 bostäder i Mölndal

  Göteborg Wallenstam får en markanvisning för 230 nya, permanenta, bostäder och 90 modulbostäder i centrala Mölndal utanför Göteborg. Det beslutade staden kommunstyrelse på sitt senaste möte.

 • Bild: Elof Hansson Fastigheter.

  Folksam gör första förvärv i Göteborg

  Göteborg Folksam Sak förvärvar en kontorsfastighet i centrala Göteborg för 330 miljoner kronor. I och med förvärvet etablerar sig Folksamgruppen på den göteborgska fastighetsmarknaden.

 • Martin Öbo, Fastighetskontoret.

  Ny fastighetsdirektör för Göteborgs Stad

  Göteborg Den 20 mars togs beslut att utse Martin Öbo till ny fastighetsdirektör för Göteborgs Stad.

 • Marina Fritsche. Foto: Wallenstam.

  Marina Fritsche tar över efter Thomas Dahl

  Göteborg Marina Fritsche blir den som tar över Thomas Dahls tjänst som ansvarig för region Göteborg på Wallenstam. Hon har de senaste åren varit affärsområdeschef för bostadsverksamheten i staden.

 • Foto: CBRE.

  Atrium Ljungberg köper för 1,3 miljarder

  Göteborg Atrium Ljungberg förvärvar en kontorsfastighet på Lindholmen i Göteborg för 1,3 miljarder kronor. Säljare är fastighetsfonder förvaltade av Blackstone och Areim.

 • Ett av de stora bostadsprojekten de kommande åren ligger i norra Högsbo, där industri ska omvandlas till stad. Bild: Platzer.

  53 000 nya bostäder i Göteborg under 10 år

  Göteborg 53 000 bostäder ska byggas i Göteborg de kommande tio åren, enligt en ny prognos. Under 2017 beräknar kontoret att 3 000 nya bostäder blir inflyttningsklara.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived