Posts Tagged ‘Culture Casbah’

 • Patrik Hall, Per Ekelund, Katrin Stjernfeldt-Jammeh, Erik Selin och Terje Johansson jobbar tillsammans för att Culture Casbah ska bli verklighet. Foto: Sverrir Thór.

  En bro mellan Rosengård och Malmö

  Culture Casbah När en grupp företagsledare samt kommunstyrelsens ordförande i Malmö stad satte sig ned på restaurangen Jallatrappan i Rosengård i höstas stod det i det närmaste klart att Culture Casbah, ett av Sveriges mest spektakulära stadsbyggnadsprojekt någonsin skulle bli av. Ambitionen är att bygga ihop en av Malmös mest problemtyngda stadsdelar med övriga staden och projektet har potentialen att ge Rosengård och dess befolkning ett välbehövligt och framförallt välförtjänt lyft.

 • Petra Sörling Foto HSB

  Vd utsedd för Culture Casbah

  Culture Casbah Delägarna bakom Rosengård Fastighets AB har utsett Petra Sörling till vd för bolaget. Hon tillträder tjänsten den 1 augusti 2017.

 • culturecasbahba

  ”Kan inte räkna kronor och ören på dag ett”

  Culture Casbah Stadsutvecklingsprojektet Culture Casbah i Rosengård, Malmö är ett av vår tids mest omdiskuterade sådana. Projektet har både hyllats och fått skarp kritik. Under Business Arena Göteborg förklarade några av aktörerna varför de vill vara med i projektet.

 • Bild: Malmö stad.

  Beslut taget om station Rosengård

  Culture Casbah Tekniska nämnden i Malmö har fattat beslut om att en ny station byggs i Rosengård längs Kontinentalbanan, ett beslut som i sin tur är viktigt för stadsbyggnadsprojektet Culture Casbah.

 • culture casbah 2

  Ytterligare ett steg för Culture Casbah

  Culture Casbah Balder, Heimstaden, MKB och Victoria Park bildar ett gemensamt bolag, Rosengård Fastighets AB, som ingått avtal om att från MKB förvärva cirka 1 660 bostadslägenheter i Rosengård. Prislappen uppgår till 1,1 miljarder kronor.

 • culture casbah 2

  Ett stort steg taget mot Culture Casbah

  Culture Casbah Det spektakulära Culture Casbah i Rosengård, Malmö, ska möjliggöras genom att MKB tillsammans med fastighetsbolagen Balder, Heimstaden och Victoria Park bildar ett gemensamt bolag som dels förvärvar 1 650 befintliga lägenheter i närområdet, dels står för byggandet.

 • culture casbah

  ”Ingenting är omöjligt i Malmö”

  Culture Casbah Medan Malmö är en stad med utmaningar att lösa finns det ett enormt driv i staden. Det menar Terje Johansson, vd för MKB, Malmös kommunala bostadsbolag. Han konstaterar att det andra ser som omöjligt ser Malmöborna som svårt och nämner Culture Casbah som ett sådant projekt.

 • Foto: Dreamstime.

  Höga hus – dynamik eller landmärken?

  Culture Casbah Ett av vår tids stora problem är bostadsbristen. Man vill förtäta städerna utan att göra avkall på grönområden. Är lösningen att bygga på höjden?

 • MKB gör lägenheter av lokaler

  Culture Casbah MKB har under de senaste veckorna publicerat upphandlingar gällande lokaler och vindar som utöver ordinarie nyproduktion ska bli till bostäder. Bland annat ska deras eget huvudkontor i Rosengård bli 40 nya lägenheter.

 • Samverkan om att bygga Culture Casbah

  Culture Casbah Fyra fastighetsbolag kommer tillsammans att satsa 500 000 kronor för att utreda förutsättningarna för att förverkliga stadsutvecklingsprojektet Culture Casbah.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived