Posts Tagged ‘Arenastaden’

 • Arla Foods flyttar in i Solna United

  Arenastaden Skanska Fastigheter och Arla Foods har tecknat ett avtal gällande uthyrningen av 5 000 kvadratmeter kontorsyta i Skanska nybyggnadsprojekt Solna United som nu är under uppförande i anslutning till Arenastaden i Solna.

 • Gemensamt bolag för Citylogistik

  Arenastaden Catena, Fabege, Ragn-Sells och Servistik bildar ett till lika delar ägt bolag, Urban Services för att skapa en gemensam citylogistik för alla inkommande och utgående transporter i Arenastaden i Solna.

 • Förvärvar större del av Friends Arena

  Arenastaden Fabege förvärvar Solna stads, Peabs och Jernhusens andelar i Arenabolaget i Solna KB som äger fastigheten Nationalarenan 1, det vill säga Friends Arena.

 • Säljer för 1,2 miljarder i Arenastaden

  Arenastaden Fabege säljer kontorsfastigheten Uarda 7 i Arenastaden, Solna till Union Investment. Den drygt 17 000 kvadratmeter stora fastigheten säljs för 1 184 miljoner kronor.

 • Gul linje delar med grön

  Arenastaden Efter en genomgång av nya tunnelbanelinjen till Arenastaden planerar man nu för att Gula linjen inte kommer att vända vid Odenplan, utan gå hela vägen från Arenastaden i Solna till söderort.

 • Aktivitetsbaserat ska göra Telia till attraktiv arbetsgivare

  Arenastaden I en 3D-fastighet ovanpå Mall of Scandinavia i Arenastaden i Solna finns Telia Companys nya huvudkontor. Den sjunde juni flyttade företaget in med 3500 medarbetare på cirka 47 000 kvadratmeter. I lokalerna arbetar man aktivitetsbaserat och en viktig tanke är att de ska bidra till att göra företaget till en attraktiv arbetsgivare.

 • Lilla Solna blir stort – även i transaktionsstatistiken

  Arenastaden Solna är en delmarknad vars betydelse i den större Stockholmsmarknaden har vuxit de senaste åren. Hittills i år har åtta transaktioner, i storleksgraden över 50 miljoner kronor, genomförts till ett sammanlagt värde om 4,8 miljarder kronor och snittpriset per transaktion stiger rejält jämfört med tidigare år. Det visar ny statistik som Pangea Property Partners tagit fram på begäran av Fastighetsnytt.

 • Fabege tar krafttag mot dopning

  Arenastaden Fabege har ingått ett samarbete med Arne Ljungqvist Anti-Doping Foundation, den legendariske dopningsbekämparens stiftelse, om att sprida information och verka för ett dopningsfritt samhälle. Som en del av samarbetet kommer man våren 2018 att placera en staty i Arenastaden med stiftelsens symbol et purus.

 • Bygger Icas huvudkontor i Arenastaden

  Arenastaden Fabege har anlitat NCC för uppförandet av Icas nya huvudkontor i Arenastaden. Fastigheten som omfattar 40 000 kvadratmeter kontorsyta och ska miljöklassas i enlighet med Breeam Excellent.

 • Fabege tecknar avtal i Arenastaden

  Arenastaden Fabege har tecknat ett hyresavtal om 3 600 kvadratmeter i deras fastighet Uarda 6 i Arenastaden. Ny hyresgäst blir stöd- och omsorgsföretaget Ambea.

 • Imponerande av Fabege – Utrymme för mer investeringar

  Arenastaden Fabege redovisar ett driftnetto om 355 miljoner kronor för årets första kvartal. Det är en ökning med 5 miljoner jämfört med ifjol vilket kanske inte är så imponerande och sett till att effektivitetsmåttet överskottsgrad sjunker med 1,3 procentenheter.

 • Telia förlänger med AFA vid Stureplan

  Arenastaden Telia har förlängt sitt hyresavtal med AFA Fastigheter gällande fastigheten vid Stureplan 8 i Stockholm där man idag har sitt huvudkontor.

 • Säljer i Arenastaden för 2,2 miljarder

  Arenastaden Fabege säljer Vattenfalls huvudkontor, Uarda 5, i Arenastaden till Union Investment Real Estate GbmH. Försäljningen sker via bolag, till ett underliggande fastighetsvärde om 2 257 miljoner kronor.

 • Bygger ICAs nya huvudkontor

  Arenastaden Fabege har tecknat ett nytt tolvårigt avtal med ICA Gruppen om 23 000 kvadratmeter kontor i Arenastaden. Hyresvärdet uppgår till 68 miljoner kronor om året.

 • Fabege nyrekryterar

  Arenastaden En omfattande projektportfölj gör att Fabege stärker organisationen inom både affärsutveckling och förvaltning.

 • KPMG till Arenastaden

  Arenastaden KPMG har tecknat ett 7-årigt avtal om 4 400 kvadratmeter kontor samt förråd och garage. Hyresvärdet uppgår till cirka 12,5 miljoner årligen. Inflyttning sker den 1 juli 2016.

 • Peab bygger i Arenastaden

  Arenastaden Peab har fått uppdraget att bygga ett nytt kontorshus i Arenastaden, Solna. Beställare är Fabege och den totala projektsumman för Peab uppgår till cirka 435 miljoner kronor.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived