Posts Tagged ‘Amorteringskrav’

 • Tunga ekonomer negativa till skärpt amorteringskrav

  Amorteringskrav Ekonomerna Peter Englund och Lars E O Svensson har skrivit ett remissvar till Finansinspektionen med anledning av myndighetens förslag om skärpt amorteringskrav för högt skuldsatta hushåll. De motsätter sig förslaget.

 • Amorteringskravet infördes på onsdagen

  Amorteringskrav På onsdagen infördes det omdiskuterade amorteringskravet. Hur det kommer att påverka bostadsmarknaden på sikt återstår att se.

 • Alla bolån över 50 procent ska amorteras

  Amorteringskrav Finansinspektionen offentliggjorde på onsdagen de nya regler som gäller om amortering av nya bolån. Enligt dessa ska alla nya lån som lämnas med en bostad som säkerhet amorteras ner till 50 procent av bostadens värde.

 • Låååång amorteringstid

  Amorteringskrav Nu är det klubbat. Det där amorteringskravet som satt skräck i en hel nation. Eller det är kanske att ta och inte att skämta om med tanke på alla förskräckliga händelser i omvärlden den senaste tiden.

 • Det bostadspolitiska 2015

  Amorteringskrav Det politiska 2015 har på många sätt varit stormigt, även för fastighetsbranschen. I budgeten ligger ”den största bostadspolitiska satsningen på 20 år”, amorteringskravet ser efter många vändor ut att klubbas igenom och flyktingsituationen har på flera sätt satt bostadskrisen på sin spets – och regelverken i rampljuset. Fastighetsnytt går igenom vad som hänt, och inte hänt, under det bostadspolitiska året 2015.

 • Lagrådet säger ja till amorteringskravet

  Amorteringskrav Lagrådet godkände på torsdagen politikernas upplägg för att kunna införa ett amorteringskrav. De vill att ändringen i lagen träder i kraft 1 maj 2016, och ”tillämpas på krediter som lämnas efter ikraftträdandet”.

 • ”Amorteringskrav löser inget – bygg mer”

  Amorteringskrav För att komma tillrätta med hushållens växande skulder har ett amorteringskrav diskuterats flitigt de senaste åren. Även på onsdagen var så fallet, när politiker mötte bransch för att diskutera frågan i Riksdagshuset.

 • Många tvekar kring amorteringskravet

  Amorteringskrav Bara tre av tio bostadsägare är säkra på att ett amorteringskrav kommer att införas. Samtidigt uppger 17 procent att pratet om det har påverkat deras planer på att flytta.

 • FI välkomnar förslag om amorteringskrav

  Amorteringskrav Finansinspektionen ställer sig inte helt oväntat bakom regeringens förslag om amorteringskrav, när de på måndagen överlämnade sitt remissvar. De meddelar bland annat att de ”välkomnar att de rättsliga förutsättningarna för ett amorteringskrav förtydligas”.

 • Rätten säger nej till amorteringskrav – igen

  Amorteringskrav Tidigare i år fällde kammarrätten i Jönköping Finansinspektionens förslag om amorteringskrav, då myndigheten ansåg att FI saknade mandat. Idag fick även det nya förslaget dock nej av rätten, som menar att kravet kan strida mot grundlagen.

 • Stigande priser – och oro

  Amorteringskrav Det senaste året har priserna på bostadsrätter stigit med 12 procent, villapriserna med 10 procent. Med stigande priser följer också en växande oro för hushållens skuldsättning.

 • Ställer krav på amorteringskrav

  Amorteringskrav Alliansen är enig om att den svenska amorteringskulturen måste stärkas. För att en uppgörelse ska nås med regeringen kräver allianspartierna att amorteringskravet blir mer flexibelt och undantar nyproduktion.

 • ”Amorteringskrav tidigast våren 2016”

  Amorteringskrav Amorteringskrav bör genomföras snarast. Det skriver Finansinspektionen, Riksbanken och Riksgälden idag på DN Debatt. De hänvisar till höga bopriser och belåningsgrader, som ett resultat av lågt bostadsbyggande, fallande räntor och slopade skatter.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived