Posts Tagged ‘Akelius’

 • Köper för 273 miljoner i Boston

  Akelius Akelius Residential har köpt 58 lägenheter i området Back Bay i Boston, intill Boston Public Gardens. Fastigheten är belägen fem kilometer från Harvard-universitetet och två kilometer från MIT.

 • Akelius emitterar 1,5 miljarder

  Akelius Akelius har emitterat nya obligationer om sammanlagt 1,5 miljarder kronor. Obligationerna emitteras i två trancher, den ena om 1 miljard kronor som löper med en fast årlig kupong om 1,125 procent.

 • Akelius expanderar i Kanada

  Akelius Akelius fortsätter sin expansion i Nordamerika genom att köpa 248 lägenheter i Montreal. Totalt betalar man 314 miljoner kronor för bostäderna.

 • Akelius köper mer i New York

  Akelius Akelius som under gårdagen kommunicerade ett förvärv av 245 lägenheter redovisar ytterligare ett förvärv i New York, nu en fastighet med 117 lägenheter.

 • Köper för 800 miljoner i New York

  Akelius Akelius köper en fastighet med 245 lägenheter på Manhattan i New York, USA. Prislappen ligger på 100 miljoner dollar, motsvarande 792 miljoner kronor.

 • Akelius lånar 3 miljarder i pund

  Akelius Akelius Residential har emitterat ett obligationslån i brittiska pund. Obligationerna är icke säkerställda och har ett nominellt belopp om 300 miljoner pund, motsvarande 3,1 miljarder kronor.

 • Akelius planerar emission i pund

  Akelius Akelius avser emittera en ny obligation i brittiska pund. Lånet ska ha en löptid om åtta till tolv år och kommer att emitteras under bolagets befintliga europeiska obligationsprogram.

 • Akelius delårsrapport K2 2017

  Akelius Resultat före skatt sex miljarder Hyresintäkterna steg till 2 035 miljoner, en ökning med 5,3 procent för jämförbara fastigheter. Driftsöverskottet steg till 1 170 miljoner, en ökning med 9,9 procent för jämförbara fastigheter. Fastighetsbeståndet hade en positiv värdeförändring om  5 071 miljoner, vilket motsvarar 5,8 procent. Fastigheter köptes för 3 846 miljoner. Fastigheter såldes för [läs mer…]

 • Akelius köper i Malmö för 200 miljoner

  Akelius Akelius köpte innan sommaren en fastighet i Malmö för cirka 200 miljoner kronor enligt källor till Fastighetsnytt. Det bekräftar vd Pål Ahlsén och enligt honom rör det sig om fastigheten Nötskrikan 14.

 • Akelius blir granne med Trump

  Akelius Akelius har köpt 168 lägenheter fördelade på två fastigheter i USA:s huvudstad Washington D.C. Fastigheterna är belägna i stadsdelen Capitol Hill fem kilometer öster om Vita huset.

 • Köper för halv miljard i Köpenhamn

  Akelius Akelius Residential har köpt elva fastigheter omfattande 128 lägenheter i Köpenhamn för 480 miljoner kronor. Fastigheterna är belägna på Amagerbrogade på ön Amager i Köpenhamns södra delar.

 • Akelius fortsätter satsa i Köpenhamn

  Akelius Akelius köper 183 lägenheter i Fredriksberg i nordvästra Köpenhamn för 639 miljoner kronor. Förvärvet är bolagets tredje i den danska huvudstaden under det senaste året.

 • Akelius säljer för 4 miljarder

  Akelius Akelius har avtalat om att sälja 61 fastigheter, totalt 2 299 lägenheter, i Helsingborg till Willhem och Folksamgruppen. Priset uppgår till 3 810 miljoner kronor, 21 800 kronor per kvadratmeter.

 • Lånar 6 miljarder på euromarknaden

  Akelius Akelius Residential har lånat upp 600 miljoner euro, cirka 5,9 miljarder kronor, på den europeiska penningmarknaden. Obligationerna är icke säkerställda och har en löptid till februari 2025 med en årlig kupong om 1,75 procent.

 • Avser emittera under EMTN-program

  Akelius Akelius har anlitat Danske Bank, Swedbank, Bayern Landesbank och BNP Paribas att arrangera investerarmöten i syfte att sondera terrängen för en emission av en sjuårig benchmarkobligation under bolagets EMTN-program.

 • Akelius delårsrapport k1 2017

  Akelius Hyresintäkterna steg till 1 016 miljoner, en ökning med 5,4 procent för jämförbara fastigheter. Driftsöverskottet steg till 572 miljoner, en ökning med 10,8 procent för jämförbara fastigheter. Fastighetsbeståndet hade en positiv värdeförändring om 2 695 miljoner, vilket motsvarar 3,1 procent. Fastigheter köptes för 2 825 miljoner. Fastigheter såldes för 3 002 miljoner, främst i Sverige. [läs mer…]

 • Tar in nytt kapital och löser in hybridlån

  Akelius Akelius Residential har ingått avtal om att köpa tillbaka utestående hybridlån för 210 miljoner euro, motsvarande 2 miljarder kronor. Syftet med affären är att förenkla bolagets kapitalstruktur.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived