• Fridhem, Ängelholm

  Bygger i Ängelholm

  Fastighetsmarknad – Syd Wästbygg är en av fem aktörer som valts ut att utveckla Fridhemsområdet i södra delen av Ängelholm.

 • Petra Sörling Foto HSB

  Vd utsedd för Culture Casbah

  Fastighetsmarknad – Syd Delägarna bakom Rosengård Fastighets AB har utsett Petra Sörling till vd för bolaget. Hon tillträder tjänsten den 1 augusti 2017.

 • Foto: Dreamstime.

  Willhem öppnar kontor i Helsingborg

  Fastighetsmarknad – Syd Willhem öppnar ett eget förvaltningskontor i Helsingborg där Sonja Ståhl har rekryterats till rollen som fastighetschef.

 • Landskrona stadshus är ett av de hus som idag förvaltas av teknik- och serviceförvaltningen, som istället går till Landskronahem. Foto: Wikimedia.

  Samlar beståndet i Landskrona

  Fastighetsmarknad – Syd Kommunstyrelsen i Landskrona har beslutat att samla förvaltningen av stadens fastighetsbestånd i allmännyttiga Landskronahem.

 • Byggkranar

  Bygger logistik i Helsingborg

  Fastighetsmarknad – Syd Logistikföretaget Seafrigo Nordic har anlitat Logistic Contractor för att utveckla och bygga en logistikanläggning i Helsingborg. Anläggningen som uppgår till 13 000 kvadratmeter blir temperatur- och luftfuktighetskontrollerad i tre zoner.

 • Foto: Dreamstime.

  Castellum rekryterar till Lund

  Fastighetsmarknad – Syd Castellum har anställt Mikael Strand som affärsområdeschef till Lund och han tillträder 1 mars.

 • Kvarteret ska byggas om. Foto: Skandia Fastigheter.

  NCC bygger hotell

  Fastighetsmarknad – Syd NCC har fått i uppdrag av Skandia Fastigheter Öresund AB att utföra en ombyggnad av kvarter Davida 16 i Malmö.

 • Choice_Köpenhamn

  Stordalen investerar i flygplatshotell

  Fastighetsmarknad – Syd Nordic Choice Hotels vann kontrakten för två hotell vid Copenhagen Airport. Existerande hotellet på Copenhagen Airport byggs om och kompletteras med ett nytt Comfort Hotel.

 • Tomten är markerad i rosa, med stationen rakt fram, Emporia till vänster och Klipporna till höger. Foto: Malmö stad.

  Tävling om Hyllies sista pusselbit

  Fastighetsmarknad – Syd Den sista tomten som finns kvar runt Hyllie Station i Malmö ska även den bebyggas. Staden går nu ut med en markanvisningstävling för tomten som omfattar 12 000 kvadratmeter.

 • aura

  Investerar 240 miljoner på Universitetsholmen

  Fastighetsmarknad – Syd Skanska investerar cirka 240 miljoner kronor i ett nytt kontorsprojekt på Universitetsholmen i Malmö med en total uthyrningsbar yta om 6 500 kvadratmeter.

 • Byggkranar

  Bygger hotell och bostäder i Landskrona

  Fastighetsmarknad – Syd Peab har fått uppdraget att bygga ett hotell och bostäder i Landskrona.

 • helsingborg-tingsratt

  Wihlborgs bygger ut Helsingborgs tingsrätt

  Fastighetsmarknad – Syd Wihlborgs bygger ut Helsingborgs tingsrätts lokaler med 4 000 kvadratmeter. Regeringen har också godkänt ett tjugoårigt hyresavtal för lokalerna.

 • stefan-lundh

  Rekryterar med fokus på Helsingborg

  Fastighetsmarknad – Syd Wästbygg har rekryterat Stefan Lundh som projektchef till region Syd. Han kommer närmast från Skanska.

 • idrot_kristianstad_ncc_fojab

  Bygger idrottsplats i Kristianstad

  Fastighetsmarknad – Syd 2010 invigdes Kristianstads Arena, som byggdes av NCC bygger på uppdrag av kommunen ett till Kristianstads Arena närliggande Idrottsområde Söder. Ordern är värd 158 miljoner.

 • ola-orsmark

  Att integrera regionen tar tid

  Fastighetsmarknad – Syd Även om det geografiska avståndet mellan Sveriges södra delar och Danmark inte är stort och Öresundsregionen på många sätt har blivit en intregrerad arbetsmarknad och bostadsregion sedan bron över Öresund invigdes för 16 år sedan så är de kulturella skillnaderna stora. I synnerhet när det gäller ekonomi, näringsliv och affärer. Det konstaterar Ola Orsmark, vd för region Öresund hos fastighetsbolaget Castellum.

 • Bygger företagslägenheter i Lund

  Fastighetsmarknad – Syd Företagsplanering i Malmö AB har uppdragit åt Peab att bygga företagslägenheter i Lund. Ordern är värd 111 miljoner kronor.

 • Foto: André de Loisted© Bildbyrån 040 ABwww.bildbyran040.se

  Upphandling av upp till 3 500 bostäder

  Fastighetsmarknad – Syd MKB, Malmös allmännyttiga bostadsbolag, förbereder nu en upphandling av upp till 3 500 nya bostäder. I ekonomiska termer kan det handla om 2,7-3,7 miljoner kronor. Det säger vd Terje Johansson i samtal med Dagens industri.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived